La importació de carburants puja un 36% per la recuperació econòmica i l’augment de turistes

De gener a març d'aquest any ha estat de 49.29 milions de litres per 36.03 en el mateix període del 2021

Sortidor de carburants.
Sortidor de carburants. Altaveu

La importació de carburants durant el mes de març ha estat de 17,37 milions de litres, fet que suposa una variació percentual positiva del 41,1% respecte al mes de març de l'any anterior, segons el comunicat d'aquest dilluns del departament d'Estadística. De gener a març del 2022 la importació dels carburants ha estat de 49,29 milions de litres, donant una variació percentual del +36,8% en contraposició al mateix període de l'any 2021. Aquest increment s'explica per l'augment en l'arribada de turistes i la recuperació de l'economia.

Durant els darrers 12 mesos, la importació de carburants ha estat de 167,26 milions de litres, el que suposa una variació positiva del +29,9% respecte als 128,75 milions de litres importats durant el mateix període anterior.

La importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta una tendència a la baixa en els darrers tres mesos, tot i que positiva, i se situa en un valor del +0,8%. Les importacions de carburants s'han vist afectades pel tancament i sobretot pel confinament causat  per la pandèmia de coronavirus, per tant el consum i la importació de carburants, a excepció del “Fuel domèstic”, s’han vist afectats

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending