El Govern preveu ratificar aquest mateix mes el conveni d’Oviedo

L’executiu anuncia que durant el desembre tramitarà al Consell General la d’investigació en l’àmbit de la salut i la biomedicina

Simulació de l'interior d'un dels laboratoris que Grifols projecta a Ordino.
Simulació de l'interior d'un dels laboratoris que Grifols projecta a Ordino. GRIFOLS

La signatura del conveni d’Oviedo està al caure. Almenys així ho ha assegurat el Govern, que preveu aprovar la ratificació d’aquest acord internacional abans de finals de mes. Paral·lelament, també s’avança en la confecció del projecte de llei de la investigació en l’àmbit de la salut i la biomedicina. Aquest s’enviarà a tràmit parlamentari durant el desembre.

Tots dos textos són claus per poder impulsar amb garanties el laboratori d’investigació de Grífols. A preguntes de la consellera general no adscrita Carine Montaner, el Govern ha volgut deixar clar que té la intenció de tirar-los endavant. Així, pel que fa al conveni s’indica que “tenim previst signar i portar al Consell General la proposta de ratificació abans del 31 d’octubre”. Posteriorment, un cop es tingui el vistiplau de la cambra, se signarà al Consell d’Europa.

Pel que fa al text legal, s’afirma que “tenim previst entrar el projecte de llei de la investigació en l’àmbit de la salut i la biomedicina a tràmit parlamentari abans de finalitzar el mes de desembre del 2021”. Des de l’executiu s’assegura que “respectarà, com no pot ser d’altra manera, el marc conceptual del conveni d’Oviedo”.

Govern aprofita la resposta per defensar, en primer lloc, que sempre ha actuat amb transparència amb el projecte del centre de recerca i divulgació de Grífols. “Sempre ha anat informant, amb rigor i precisió, del contingut del pacte i de l’avançament del projecte, tant el Consell General com la ciutadania”, asseguren.

En segon terme, es reitera que no hi ha voluntat de fer un referèndum. “Les accions del Govern tenen la legitimitat legal sorgida en cada legislatura dels resultats electorals, en els quals es presenten programes amb objectius que els ciutadans avalen”, indiquen. A banda, s’indica que “totes les decisions públiques que impliquen un desemborsament dinerari han estat sotmeses a l’aprovació parlamentària mitjançant la Llei del pressupost”.

Etiquetes

Comentaris

Trending