Gallardo assegura que “tot s’ha fet correctament” amb l’operació de les Illes Caiman

El ministre d’Economia ha remarcat que es tracta d’una inversió que aporta molt valor per al país i que el procediment s’ha fet amb transparència

El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, durant la jornada d'Andorra Business Market.
El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, durant la jornada d'Andorra Business Market. Andorra Business

Fa uns dies es donava a conèixer que el 60% de la inversió estrangera del 2021 provenia d’una única operació de les Illes Caiman. Tractant-se d’un paradís fiscal, es va crear enrenou sobre el procediment mitjançant el qual s’havia portat a terme i, sobretot, del seu origen. El ministre d’Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat aquest dijous que “tot s’ha fet correctament” i que aquesta aportació és de molt valor per al país.

“Entenc que pugui ser sucós provenint de les Illes Caiman, però tot s’ha fet correctament” ha explicat Gallardo en les declaracions posteriors a la celebració de l’Andorra Business Market. En aquest sentit, el ministre ha insistit a dir que s’ha d’estar tranquil, tot i que entén que “pot haver algun element distorsionador, però tot s’ha fet com toca”. El fet que vingui des d’un paradís fiscal, la quantitat i, a més, el fet que mai s’havia rebut cap inversió des d’aquest origen van encendre les alarmes, però Gallardo ha tractat d’aplacar-les.

Un acte d'Andorra Business.

Relacionat

Una sola operació de les Illes Caiman va representar el 60% de la inversió estrangera el 2021

A més d’insistir a dir que “tot s’ha fet com tocava”, el ministre ha indicat que s’ha seguit el protocol que calia. És a dir, amb transparència i complint els estàndards internacionals de legalitat i homologació que s’ha de complir en el procés d’autorització de qualsevol inversió estrangera. “El fet que vingui des de les Illes Caiman pot fer aixecar algunes suspicàcies o idees preconcebudes, però tots estem molt tranquils”.

Malgrat això, sembla que no és certament tothom qui està tranquil amb aquesta operació. El Grup Parlamentari Socialdemòcrata hauria entrat una pregunta escrita al Consell General al respecte. Gallardo ha assegurat que, aleshores, es facilitarà tota la informació i detalls. Això sí, mantenint el criteri de confidencialitat i protecció de dades corresponent a aquest àmbit. “Aquesta inversió aporta molt valor, i ens ha de gratificar que hi hagi hagut aquest moviment al país”, ha assegurat.

Ha estat en conseller general Joaquim Miró qui ha entrat una bateria de preguntes sobre la inversió estrangera realitzada l’any 2021 després de la informació publicada per Estadística. De manera específica, ha demanat per l’objecte de l’autorització d’aquesta inversió de les Illes Caiman. Així mateix, ha sol·licitat quins són els sectors econòmics on es reflecteixen aquestes aportacions. Miró també ha reclamat conèixer com es calcula la inversió estrangera i si s’inclou la inversió neta.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending