Fitch Ratings manté el ràting de Crèdit Andorrà, tot i el descens de beneficis

L’informe de l’agència internacional destaca que el grup té un bon desenvolupament, tenint en compte l’entorn i la crisi provocats per la Covid-19

Un dels rètols de Crèdit Andorrà al Crèdit Centre.
Un dels rètols de Crèdit Andorrà al Crèdit Centre. Toni Solanelles

L’informe de l’agència internacional Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà un ràting a llarg termini BBB-. Aquest resultat, tal com indica el grup, posaria de manifest la seva resiliència en la generació de beneficis. En aquest document també es trobaria reflectit el bon desenvolupament de l’entitat en un entorn operatiu marcat per la crisi de la Covid-19.

Crèdit Andorrà ha tancat l’exercici 2020 amb uns beneficis consoldats de 31,9 milions d’euros, amb uns mínims històrics. Tot i això, l’informe de Fitch Ratings reflecteix una “capitalització satisfactòria”, situant la ràtio de capital total reguladora en el 17,63%, un nivell que està per sobre de la mitjana dels bancs europeus.

Un dels altres aspectes destacat per l’informe de Fitch ha sigut el creixement del negoci internacional, que s’ha incrementat un 8,27%. Seguint aquesta línia, el pla estratègic del grup contempla el desenvolupament d’aliances estratègiques, l’especialització de productes i serveis per augmentar la diferenciació i el valor afegit i la diversificació del negoci.

Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, ha traslladat que aquesta qualificació “posa de manifest la bona evolució, la fortalesa i la resiliència del banc en un context especialment complex com l’actual”. També ha destacat que la solidesa de l’entitat els ha ajudat a fer front a la crisi i la situació provocada per la Covid-19, “fidels al nostre compromís de suport a l’economia andorrana, i en definitiva, al país i a la seva gent, i, a la vegada, continuar amb el nostre pla de creixement internacional”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending