Consumidors reclamen accions per fer que la venda de carburant continuï sent atractiva al país

Grups d’usuaris recorden que si bé les grans petrolieres ofereixen preus que encara disten força dels que tenen les benzineres del Principat, les àrees ‘low cost’ catalanes ja tenen el litre de gasoil i gasolina més barat

Una gasolinera BonÀrea.
Una gasolinera BonÀrea. ARXIU

Consumidors reclamen accions, de l’administració o de qui escaigui, perquè “no haguem d’anar a fer a fora el ple de carburant que els turistes venien a fer a Andorra”. A través de les xarxes socials però també en contacte amb l’Altaveu, ciutadans del país han certificat amb tiquets que en les àrees ‘low cost’ catalanes, els preus dels carburants ja estan en alguns casos entre deu i quinze cèntims més barats per litre.

Certament, asseguren els consultats, les grans marques petrolieres ofereixen uns preus que encara disten molt del que estan cobrant les benzineres andorranes. Però les estacions de servei emparades sota banderes com BonÀrea o Esclat BonPreu, gràcies als ajuts fiscals decretats recentment pel govern espanyol, “i a la seva política d’ajustament de marge i de ser pol d’atracció per a la seva activitat comercial alimentària” ja comencen a estar per sota dels preus andorrans.

Les fonts consultades han assegurat que “el cost de la vida s’ha disparat al Principat, i els governants haurien de ser conscients que cada vegada més, el consumidor del país busca la millor alternativa, sense importar-li si això suposa anar a un supermercat de la Seu d’Urgell o a una gasolinera de Guissona, atès que molt sovint hi passa per visitar familiars o amics”. I això, indiquen les fonts, “afecta en la roda del consum del país”, però també té efectes crida, “en aquest cas negatius”, entre els potencials clients forans.

En aquest sentit, recorden les fonts, el carburant mai no ha estat el primer factor d’atracció de turisme, però “sí que ha sumat i molt alhora de fer decidir una família, per exemple, a pujar un cap de setmana a Andorra. Si a banda d’altres atractius sabia que faria el ple i aconseguiria un marge interessant, tot ajudava”. D’aquí que la situació sigui preocupant i es plantegi a l’administració o a qui correspongui que faci les accions necessàries per aconseguir una rebaixa en els carburants.

Comentaris (11)

Trending