Les concessionàries del bus no es refien de l’acord de mínims i l’exigeixen per escrit

Tant Coopalsa com Nadal prefereixen esperar a què el Govern plasmi en un document la proposta que els va transmetre aquest dimecres com a ‘peixet’ perquè es pugui iniciar el projecte del transport gratuït

Un bus de línia nacional per l'avinguda Meritxell.
Un bus de línia nacional per l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Les concessionàries del bus no es refien de l’acord de mínims mínims, segons fonts properes a les empreses, i no tenen cap intenció de pronunciar-se sobre dit acord, que no és ni acord sinó proposta unilateral del Govern, fins que la vegin explicitada per escrit. Evidentment, la qüestió de fons és la compensació que esperen des de fa més de nou mesos per la rebaixa del preu de l’abonament mensual a 30 euros. Primer, l’oferiment per escrit. Després ja es veurà.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, va anunciar aquest dimecres un acord de mínims. L’executiu avançarà la xifra que considera correcta i les companyies podran després, si ho creuen, activar les reclamacions que escaiguin. Però aquesta situació no ha calmat els ànims ni de Coopalsa, que ho mira un pèl més fredament, ni de Nadal, que està més fart de la situació. Amb tot, però, les fonts consultades de les dues empreses han preferit més no pronunciar-se al respecte.

Un bus a Andorra la Vella.

Relacionat

Acord de mínims amb les concessionàries de les línies de bus

Sí que han confirmat les fonts que aquest dimecres Jover els va cridar a capítol per anunciar-los que hi havia la decisió d’abonar-los el que l’administració creu que els pertoca com a compensació. Però tot de paraula. Res per escrit. “Quan els diners no són teus, tot és molt fàcil”, ha assegurat una de les fonts consultades en referència a les promeses governamentals que ha explicat que ni Coopalsa ni Nadal no pensen entrar en valorar cap xifra fins que no estigui tot negre sobre blanc.

Mentrestant, tot plegat ho consideren, sols, una mena de concessió, de ‘peixet’ a les empreses, perquè no posin traves a la posada en marxa del projecte estrella per salvar les economies domèstiques: el transport gratuït. Aquesta iniciativa s’ha de posar en marxa l’1 de juliol segons l’anunciat pel Govern. “Queden quinze dies, a veure què acaba posant per escrit l’executiu”, han afirmat els consultats.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending