Els comuns no descarten unir esforços en una única marca d’esquí

La unió entre EMAP i Ensisa també ha plantejat canvis en el projecte del telefèric, del qual Marsol ha assegurat que s’haurà de revisar la proposta

La reunió de cònsols celebrada al Coll de la Botella
La reunió de cònsols celebrada al Coll de la Botella

La creació del nou hòlding que encabeix els dominis esquiables de Canillo i la Massana porta a plantejar la creació d’una marca única de país, que aglutini totes les pistes existents actualment a Andorra. Els cònsols majors d’Ordino i Encamp, Josep Àngel Mortés i Laura Mas no descarten conversacions i unir esforços per aconseguir aquest conjunt únic. D’altra banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat que aquesta novetat portarà canvis al projecte del telefèric, que s’haurà de revisar, que no pas abandonar.

“Tot el que sigui unificar marques que ens donin un valor afegit i un prestigi internacional a nivell de l’esquí ho veiem perfecte”, apuntava Mortés. Per la seva part, Mas, ha apuntat que “al final, s’ha de ser una única imatge de país” i ha afegit que Grandvalira és, actualment, una de les estacions més importants d’Europa i que “consumar esforços sempre va bé”. Però, ambdós han assegurat que, de moment, les negociacions són complicades i que s’haurà de veure què implica el recent acord.

Respecte a les afectacions que pot tenir aquesta unió en la resta d’empreses del país, per una banda Mas assegura que no hi hauria cap per a Saetde, i que no estan informats de “quines són les intencions d’aquest acord, però quan arribi el moment es valorarà tot”. Per la part d’Ordino, s’haurà de valorar si continua en marxa l’acord per oferir un forfet conjunt sota Vallnord, “depèn de cap on vagi la situació potser s’haurà de rescindir, o no, no sabem cap a on va el preacord”.

El que sí que ha tingut afectacions directes ha sigut el projecte del telefèric, que es treballava conjuntament entre Andorra la Vella i la Massana i que tenia la intenció d’arribar directament fins a Pal. Amb el nou acord, Marsol ha assegurat que “s’haurà de descartar el projecte inicial i la idea de convertir-nos en peu de pista”. Però el que sí que té clar és que el telefèric no té intencions de deixar el projecte al 100%, “creiem que la parròquia necessita aquest atractiu, ni que sigui fins al Pic de Carroi, i potser es pot valorar fer-se en dues fases”. Sigui com sigui, la cònsol ha assegurat que a finals d’any s’haurà de prendre una decisió ferma.

Comentaris (4)

Trending