La CEA espera que l’aeroport de la Seu consolidi els vols regulars

Si és així, demanen una terminal andorrana amb un enllaç directe amb el Principat

L'aeroport l'Andorra-la Seu serà analitzat al Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA).
L'aeroport l'Andorra-la Seu serà analitzat al Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA). ALTAVEU

La possibilitat que Andorra diposi d’una millor connexió aèria està sobre la taula, sobretot arran de l’anunci d’aquest dimecres del Govern de teure a concurs una línia regular entre la Seu i Madrid. La CEA ho veu amb bons ulls i espera que se n’obrin amb d’altres ciutats. Al mateix temps, demana que si el projecte es consolida es pensi amb construir una terminal andorrana amb enllaç directe al Principat.

L’anunci del Govern d’aquest dimecres del concurs d’una línia regular entre l’aeroport de la Seu d’Urgell i Madrid ha estat rebut amb bons ulls per part de la Conferència Empresarial Andorrana (CEA). Segons el seu director gerent, Iago Andreu, “cal aprofitar la Seu com a infraestructura ja existent i amb la qual s’hi ha treballat molt per apostar pels enllaços aeris amb les ciutats més properes, com és el cas de Madrid o d’altres com París, Lisboa o Londres; sens dubte, és una bona notícia”, ha afirmat. Al mateix temps, ha afegit que “esperem que hi hagi empreses que es presentin al concurs”.

En cas que les línies regulars es consolidin a l’aeroport de la Seu, la CEA demana que es pensi en la possibilitat de construir una terminal andorrana, amb un enllaç directe amb el Principat, a inspiració d’aeroports com ara Ginebra, per exemple. D’aquesta manera, a aquesta terminal hi accedirien només els passatgers que es dirigeixen a Andorra i, a través d’un autobús directe, ferrocarril o transport per cable podrien arribar al Principat per un carril o espai especial que salvaria les cues de la frontera.

El ministre Jordi Gallardo i el conseller de la Generalitat Damià Calvet en les instal·lacions de l'aeroport de la Seu.

Relacionat

Anar a Madrid i tornar en avió des de la Seu costarà entre 150 i 180 euros

Al mateix temps, Andreu ha parlat de la possibilitat que en el futur s’hagi d’ampliar la pista de l’aeroport de la Seu, en el cas que les línies regulars de vols es consolidessin, tot i que ha admès que aquest seria un projecte que segurament comptaria amb algunes oposicions. Igualment, ha apostat també pel ferrocarril o la possibilitat que un tramvia circulés amb un carril sagregat des de la Seu d’Urgell i que també milloraria la mobilitat a l’interior del país.

Comentaris (3)

Trending