Bars i altres locals que venguin loteria espanyola només podran comprar-la als despatxos del país

A partir de l’1 d’agost, els establiments que tenen llicència de classe H -que permet tenir jocs d’atzar com a “activitat accessòria” - els hauran d’adquirir obligatòriament als 4 punts de venda oficials, que han aconseguit la llicència de la SELAE

Dècims de loteria espanyola.
Dècims de loteria espanyola.

A partir de l’1 d’agost, tots aquells establiments que vulguin vendre productes de la loteria espanyola de forma complementària a la seva activitat principal -per exemple, aquells bars que oferien dècims als seus clients- no els podran portar al país pel seu compte. Obligatòriament, hauran d’adquirir-los als quatre despatxos existents al país, autoritzats per la societat distribuïdora, SELAE. Seran, de fet, els quatre establiments ja existents, que han guanyat el pertinent concurs públic impulsat per l’entitat pública.

Així ho ha explicat el ministre portaveu del Govern, Eric Jover. En aquest sentit, ha indicat que el procés de licitació dels quatre punts de venda autoritats al Principat està gairebé ultimat. Se segueix, així, el que estableix el conveni signat ara fa uns anys pel Consell Regulador del Joc (CRAJ) i la Societat Espanyola de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE). El procés culminarà amb el que, entre cometes, suposarà una regularització de l’activitat que ja portaven a terme quatre establiments -un a Sant Julià, dos a Andorra la Vella i un quart a Escaldes-.

I aquests tindran l’exclusiva de la importació a l’hora d’importar qualsevol producte de SELAE cap al Principat. Com ha avisat Jover, a partir de l’1 d’agost, tot haurà de passar per aquests quatre despatxos, fet que obligarà a canviar la forma de fer de molts altres establiments que, fins ara, també venien loteria, via la llicència de classe H creada a la Llei dels Jocs d’Atzar que ho autoritza com a “activitat accessòria” a la principal.

“Estarà prohibit portar loteria d’altres punts de venda. Tota la que s’importi a Andorra ha de passar obligatòriament pels punts acordats”, ha advertit el portaveu de l’executiu. Així doncs, establiments com bars i restaurants, ha deixat clar Jover, “no podran anar a un altre lloc”.

Comentaris (9)

Trending