Els antics propietaris de BPA obren la porta a buscar un acord per tancar el cas

L’advocat de la família Cierco, Josep Casadevall, ha transmès aquesta predisposició als grups parlamentaris de la majoria, tot remarcant que una sortida pactada seria el més beneficiós pel país

Una imatge del que era la seu central de BPA.
Una imatge del que era la seu central de BPA. ARXIU

Els grups parlamentaris que donen suport a Govern -Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos- han mantingut aquest divendres una reunió amb l’advocat Josep Casadevall, advocat que representa els antics màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra (BPA). La trobada, que ha estat molt cordial, s’emmarca en els encontres demanats pel lletrat tant amb altres forces polítiques com amb el Govern. L’objectiu és obrir un canal de diàleg que permeti arribar a un acord satisfactori que ajudi a passar pàgina pels fets que van desencadenar la intervenció de l’entitat bancària, l’any 2015.

Des de fa uns dies, Casadevall ha volgut explicar la voluntat de la família Cierco de poder assolir una sortida beneficiosa per totes les parts, i especialment per a Andorra, a la situació generada arran dels fets d’ara fa sis anys. Tot plegat, cal recordar, ha acabat amb un important nombre de causes davant els tribunals. Ja no només el judici ara obert contra responsables de BPA, en el qual el seu ex CEO, Joan Pau Miquel, ha donat fins ara explicacions molt clares sobre els mecanismes de control de l’entitat. També, una demanda per part dels antics propietaris que podria suposar pel Govern haver de pagar una indemnització multimilionària.

La sèrie de trobades va començar fa uns dies amb el cap de Govern, Xavier Espot, i va continuar amb Terceravia i el Partit Socialdemòctata. Aquest divendres ha estat el torn dels tres grups de la majoria. En ella, i segons han indicat en un comunicat, “el lletrat ha exposat la perspectiva dels seus clients amb relació als afers judicials en curs relacionats amb la intervenció del banc”.

En la mateixa nota enviada als mitjans, DA, Liberals i CC han assegurat que la trobada “s’ha desenvolupat de manera cordial”. L’escrit també explica que “el representant dels germans Cierco en cap cas ha plantejat una llei d'amnistia” sinó “una proposta molt inicial de llei de punt final”. Per ara, aquesta opció hauria estat descartada “per la seva falta d’encaix polític i constitucional”.

Tot i això, en la trobada també ha quedat patent la disposició dels antics accionistes de BPA a mantenir un diàleg obert per trobar la solució a la situació. La mà estesa hi és perquè s’entén que arribar a un acord seria el millor pel país.

Comentaris (9)

Trending