Andorra clou la presidència de la FIABCI amb la signatura històrica de dos acords amb l’ONU

El mandat de Jordi Ribó s’ha centrat en la implementació de polítiques per incrementar la notorietat de la institució i en establir vincles a nivell internacional amb els 72 països membres

Jordi Ribó, al centre, en l'acte que es fa a París.
Jordi Ribó, al centre, en l'acte que es fa a París. FIABCI

L’andorrà Jordi Ribó, president de la Federació Internacional d’Agents Immobiliaris (FIABCI), fa un bon balanç d’activitat del seu mandat. Durant el càrrec de la presidència de l’associació internacional del sector immobiliari més important del món, Ribó ha assolit una fita històrica i de gran rellevància. Es tracta de la signatura de dos acords amb les Nacions Unides (ONU), concretament amb UN-HABITAT i la UNDRR.

Fidel al programa electoral pel qual va ser escollit internacionalment, ha aconseguit encapçalar una intensa agenda institucional en el sector del ‘Real Estate' amb els estats membres, representant Andorra en els fòrums internacionals de més prestigi. En paraules de Jordi Ribó: “Ha estat un honor que a través de la meva presidència, Andorra prengui rellevància en un sector de tant potencial com és el del ‘Real Estate’. Em sento satisfet de la feina feta i d’haver assolit el repte d’haver presidit una entitat que és el referent internacional del sector immobiliari, d’haver contribuït a impulsar la dinamització del sector amb valors i exemplificar les bones pràctiques”.

L’acord amb UN-HABITAT preveu destinar esforços i suport des de FIABCI a programes d’abast global com ara la Nova Agenda Urbana i el compromís amb l’Agenda 2030 i els respectius Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, han signat un memoràndum d’entesa amb el propòsit de proveir d’un marc de cooperació entre les dues parts que tingui per objectiu promoure la sostenibilitat en el sector privat del ‘real estate’.

Considerant l’objecte fundacional del Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans ("ONU-Hàbitat"), establert per l'Assemblea General de les Nacions Unides i, que la FIABCI és una organització paraigua que representa el sector immobiliari privat a tot el món, s’estableix el compromís a donar suport a les autoritats nacionals i locals per assolir el desenvolupament sostenible amb la col·laboració amb els governs, i amb tots els socis, incloses les autoritats locals, les organitzacions privades i no governamentals.

D’altra banda, també s’ha signat un memoràndum amb l'Oficina de les Nacions Unides per a la Reducció dels Riscos de Desastres (UNDRR) amb l’objectiu de promoure la cultura de la prevenció i la resiliència en el sector immobiliari, a través de la coordinació d’esforços per reduir els desastres i garantir sinergies amb la finalitat de catalitzar l’acció i augmentar la consciència global treballant a partir de la defensa i la promoció d'estàndards i eines de suport a la sostenibilitat i d’infraestructures resilients. És un acord que respira la voluntat de cooperació internacional amb els Estats membres de l'ONU i una àmplia gamma de socis i parts interessades, incloent la societat civil, el sector privat, parlamentaris i la comunitat científica i tecnològica.

L’activitat institucional en el marc de la presidència de Jordi Ribó també ha implicat la representació del sector en congressos, reunions i fòrums que han servit per posicionar la FIABCI arreu del món, entre els quals destaca, el congrés immobiliari llatinoamericà, que va tenir lloc el setembre del 2021 a Guatemala. La propera gran cita del sector te lloc del 7 al 10 de juny a París, on se celebra el 72è Congrés Mundial de la FIABCI. Susan Greendield dels Estats Units, serà la successora d’en Jordi Ribó en la Presidència Mundial.

Etiquetes

Comentaris

Trending