L’alta activitat a pistes deixa una ocupació el darrer cap de setmana del 92,89%

Les dades generals del mes de gener s’aproximen força a les enregistrades a l’any 2020, abans de l’esclat de la pandèmia, tot i que encara queda una mica per arribar al mateix punt

Comentaris

La recepció d'un dels hotels del Principat.
La recepció d'un dels hotels del Principat. ARXIU

Les xifres d’ocupacions continuen donant al sector hoteler una remuntada. El darrer cap de setmana, en gran part gràcies a l’alta activitat que s’està enregistrant a les pistes, s’ha arribat gairebé al complet. La xifra mitjana s’ha situat en el 92,89%. Malgrat tot, encara queda un punt per poder aconseguir resultats prepandèmics, amb unes dades generals que queden una mica per sota de les de gener del 2020.

Des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) afirmen que “el cap de setmana ha sigut força bo com ja ens indicaven les previsions. El darrer, del 22 i 23 de gener va enregistrar una xifra del 88,13%. Aquest dissabte i diumenge, però, s’ha aconseguit la millor dada del mes de gener, amb un 92,89%. Per tant, es veu com l’arribada de turistes, sobretot en cap de setmana, continua sent molt alta i força positiva pels establiments.

Durant la setmana, de dilluns a divendres, s’ha enregistrat una xifra d’ocupació del 73,96%. Des de l’UHA afirmen que “com sol ser normal, entre setmana, en aquesta època de finals de gener i durant el febrer també es preveu unes ocupacions molt correctes”. El motiu principal dels bons resultats se centra, principalment, en l’activitat alta que estan tenint les pistes d’esquí amb l’arribada de turistes, generalment dels països pròxims.

D’altra banda, l’UHA ha fet una comparativa de l’ocupació general de gener de 2022, amb la del mateix mes del 2020, que és la darrera xifra prepandèmica. Aquest any s’ha situat al 69,69%, mentre que fa dos va ser de 74,43%. Tot i que ha quedat una mica enrere, es veu una millora progressiva i que es comença a aproximar al que era abans de l’arribada de la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending