L’alimentació enfila encara més una inflació rècord, fins al 7,5%

La dada avançada del febrer confirma un nou increment de l’IPC, d’una dècima en comparació al gener, malgrat el tímid efecte moderador del grup del transport

Fruita exposada a un centre comercial del país aquest matí.
Fruita exposada a un centre comercial del país aquest matí.

L’alimentació segueix enfilant la inflació. Durant el febrer, i segons les dades facilitades des del departament d’Estadística, la pujada ha estat d’un graó més, arribant a un Índex de Preu al Consum del 7,5%, una dècima superior al del gener. Es tracta d’una estimació avançada que s’haurà de confirmar en les pròximes setmanes.

Els preus, està clar, continuen desbocats. Així ho reflecteix la dada de l’IPC avançat. Arriba al 7,5%. És a dir, una dècima per sobre del registrat al gener i quatre per sobre de la de finals d’any. Es tracta d’un càlcul força precís, ja que s’ha fet amb el 91% dels productes de la cistella ja actualitzats. La dada definitiva s’ha de conèixer el 16 de març.

Segons s’ha explicat el departament, el principal responsable d’aquesta evolució a l’alça és el grup d’alimentació. En canvi, si no ha anat a més és gràcies al comportament del transport, amb una moderació relativa del cost del carburant.

Ara mateix, la inflació andorrana es troba per sobre, i a més amb diferència, de la que es registra als països veïns. A Espanya, la dada avançada indica que al febrer els preus van pujar un 6,1%. A França, seria del 6,2%.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending