L'aeroport i Grifols protagonitzaran el 20è Fòrum de l'EFA

Tindrà lloc el 2 de desembre a Soldeu amb el títol ‘2022: reptes i tendències per al Principat d'Andorra’

L'aeroport l'Andorra-la Seu serà analitzat al Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA).
L'aeroport l'Andorra-la Seu serà analitzat al Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA). ALTAVEU

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) organitzarà el 2 de desembre a Soldeu el 20è Fòrum amb el títol de '2022: reptes i tendències per al Principat d'Andorra'. Estarà dividit en tres blocs: un primer sobre l'acord d'associació amb la Unió Europa (UE), un segon sobre infraestructures i l'aeroport d'Andorra - La Seu i un tercer sobre la diversificació del país amb l'arribada de Grifols a Ordino.

La temàtica escollida posa el seu focus en alguns dels principals reptes més immediats que ha de fer front el nostre país: l’acord d’associació amb la Unió Europea i el seu desenclavament mitjançant vols regulars comercials que uneixin Andorra amb grans capitals europees i amb altres aeroports de connexió. Així mateix, es tractarà el cas de la família Grifols, una nissaga d’emprenedors amb èxit internacional que han decidit apostar i invertir al Principat.

La jornada es divideix en tres blocs. La benvinguda i l’obertura serà a càrrec del president de l’EFA Francesc Mora. Per introduir el primer bloc que tractarà sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea, hi haurà una ponència de  Landry Riba, secretari d’Estat d’Afers Europeus. Tot seguit, una taula rodona amb Marie Hélène Caillol, presidenta del Laboratoire Européenne d’Anticipation Politique i Georges Baur, exvicesecretari de la European Free Trade Association i que va ser cap adjunt de la missió negociadora del Principat de Liechtenstein amb la Unió Europea, moderada per Gilbert Saboya, exministre d’Afers Exteriors i coneixedor del dossier, on es discutirà l’actualitat i futur d’Europa i com podrà mantenir el Principat algunes de les seves especificitats, trobar un punt d’equilibri entre la legislació comunitària.

El segon bloc està dedicat a l’aeroport d’Andorra-La Seu, la instal·lació que permetrà apropar el país amb Europa i la resta del món per avió amb vols regulars comercials que uneixin Andorra amb grans capitals europees i amb altres aeroports de connexió. El Fòrum del 2018 va tractar específicament sobre aquest aeroport, un debat teòric ja que encara era només una opció llunyana.

El bloc dedicat a l'aeroport comptarà amb la participaciò del director comercial d’Air Nostrum, aerolínia que opera els vols amb Madrid, Juan Corral

L’abril del 2020, en plena pandèmia, va ser aprovat un sistema GPS que permet l’aterratge i enlairament de les naus en condicions desfavorables de visibilitat, possibilitant l’operativa de vols comercials regulars, i es va celebrar una jornada en format webinari específic sobre el tema. Des de l’EFA juntament amb Govern es va impulsar un estudi analitzant la viabilitat de diverses rutes aèries que finalment ha culminat en l’establiment de vols regulars amb Madrid. De tot això i les possibilitats futures que apareixen, tant en l’àmbit de diversificació econòmica com per dinamitzar els principals sectors econòmics i existents, es parlarà a la taula rodona, moderada per Javier Ortega Figueiral, consultor jurídic aeronàutic i periodista especialitzat en la matèria i que comptarà amb la presència del ministre Jordi Gallardo, ministre de presidència, economia i empresa, del president de l’EFA  Francesc Mora, del director d’aeroports públics de Catalunya, que és el representant de la propietària i gestora de la instal·lació, Jordi Candela, del director comercial d’Air Nostrum, aerolínia que opera els vols amb Madrid, Juan Corral i del president de The Route Hunters, empresa que va realitzar els esmentats estudis de viabilitat de les rutes aèries, Javier Suárez.

En el darrer bloc intervindrà Víctor Grífols, conseller delegat solidari del Grup Grifols i del seu cosí  Albert Grifols, Chief Scientific Innovation Officer, promotors del projecte Pyrenees Immunology Research Center que s'ha de construir a Ordino. Parlaran de temes clàssics de l’empresa familiar i de l’emprenedoria, innovació i inversió internacional. La jornada acabarà amb el discurs del cap de Govern, Xavier Espot.

Comentaris

Trending