El 81% de les incidències en ciberseguretat venen per errors humans

Andorra es troba en un nivell d'alerta alt, com la resta de països europeus, on també s'han incrementat els atacs arran del boom digital per la pandèmia

La ciberseguretat és un dels aspectes claus en un món digitalitzat.
La ciberseguretat és un dels aspectes claus en un món digitalitzat.

La pandèmia va posar la digitalització a primera línia d'una forma tan sobtada que la població i empreses no estan prou conscienciades per fer front a la seguretat digital, com es denota en què el 81% de les incidències en ciberseguretat venen per errors humans. Per aquest motiu, des de l'Agència de Ciberseguretat s'estan fent esforços per informar i conscienciar a la població sobre el tema.

La ciberseguretat és “un pilar essencial per la digitalització”, com ha assegurat el director del programa de Transformació Digital d’Andorra, David Vicente, i que aquesta tarda ha estat el conductor del webinar sobre la matèria. En aquest sentit, el secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, ha puntualitzat que “el 81% dels incidents estan en ciberseguretat són errors humans”.

D’altra banda, i mirant més especialment al Principat, “el nivell d’alerta a Andorra és alt”, tot i això, el tècnic de l’Agència Nacional de Ciberseguretat, Jordi Ubach, ha puntualitzat que el Principat “no és especialment atacada o sobre atacada”, sinó que està a nivell de la resta de països europeus. De fet, el món digital ha experimentat un creixement exponencial  arran de la pandèmia i que, per tant, també “hi ha hagut un boom de qualsevol tipus d’atac”, explicant les diferents tipologies.

Amb la voluntat que la població sigui conscient i, en concret les empreses, des de l’agència es vol fer èmfasi en la importància de prendre-hi consciència i de treballar-hi per donar “la confiança suficient per utilitzar i gaudir de l’entorn digital”. Precisament, Marquina ha apuntat que seran les mateixes empreses les que hauran de vetllar per aquesta seguretat digital i que prenguin les mesures que creguin oportú.

En aquest sentit, també han especificat quina és la tasca actual de l’agència, “recopilar informació i saber les alertes que s’estan duent a terme per estar preparats”, així com els serveis que ofereix que, com ha avançat Vicente, “s’anirà ampliant” en els pròxims mesos.

Comentaris

Trending