Dos nous casos de tuberculosi durant l’any passat

Hi va haver tres sospites el 2018 de la qual una no es va acabar confirmant i d’aquesta manera s’eleva a 180 els afectats en les dues darreres dècades

-
-
El Principat va registrar l’any passat dos nous casos de tuberculosi. Es van donar tres sospites però, finalment, una no es va acabar confirmant. Els dos nous casos diagnosticats durant el 2018 es van donar en residents joves, homes tots dos. La incidència de la malaltia al país és relativament baixa.

Aquestes dades s’han fet públiques atenen el fet que aquest diumenge se celebra el Dia mundial de la tuberculosi. A Andorra fa més de dues dècades que hi ha un programa de prevenció i control d’una malaltia provocada pel bacil TB, que va ser descobert el 1882 pel doctor Robert Koch.

Cap de les dues tuberculosis pulmonars va ser bacil·lífera, i va afectar homes residents d’entre 15 i 34 anys. El programa es divideix en franges d’edat i és en aquesta en què se situen els dos nous casos diagnosticats. En aquesta ocasió, al servei d’immigració no es va detectar cap cas de la malaltia.

Des del 1997 s’han confirmat 180 casos de tuberculosi al Principat, encara que, evidentment, el nombre de sospites ha estat lleugerament més alt. Dels 180 casos esmentats, 27 es van diagnosticar al departament d’immigració i fronteres. Els 153 restants van afectar residents, 137 dels quals van ser nous casos (els setze que falten fins als 153 són recaigudes, per dir-ho així). Dels 137 casos nous ocorreguts en aquestes dues dècades, 83 s’han diagnosticat en homes i 54 en dones.

Etiquetes

Comentaris

Trending