Dos de cada tres infectats amb coronavirus han superat ja la malaltia

Les proves han detectat únicament un positiu més en les darreres 24 hores, fet que situa en 748 els casos totals registrats des de l’inici de la pandèmia

L\'hospital paga complements \'a mida\' i el 50% de la despesa que el personal fa a la cafeteria
L\'hospital paga complements \'a mida\' i el 50% de la despesa que el personal fa a la cafeteria

Les dades de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Andorra continuen sent positives. Així, s’ha detectat únicament un cas més en les darreres 24 hores, mentre que els curats ja freguen els 500 -ja suposen dues terceres parts dels infectats- i els pacients encara actius han tornat a caure i s’apropen a caure per sota dels 200. Al Cedre, a més, el nombre d’ingressats a la planta especialment habilitada ha baixat de la vintena. La dada més negativa és la confirmació d’una nova víctima mortal, la quaranta-cinquena des de l’inici de la crisi sanitària.

La dona, tal com ha avançat Altaveu aquest matí, es trobava a la unitat de cures intensives de l’hospital. Tenia 70 anys i patologies prèvies que la Covid-19 ha acabat d’agreujar. Aquesta nova defunció fa que la taxa de letalitat de la malaltia a Andorra superi ja, ni que sigui pels pèls, el 6%.

És la mala notícia d’un balanç diari presentat de forma telemàtica. Aquest diumenge, per primer cop en més d’un mes i mig, no hi haurà compareixença pública del Govern per avaluar l’estat d’una emergència sanitària que a poc a poc es controla. Així ho demostra, especialment, el fet que els casos totals tot just quedin en 748, un més que dissabte, després d’haver rebut els resultats de fins a 65 proves PCR.

De fet, això evidència la frenada de l’expansió del coronavirus. El 18 d’abril, fa dues setmanes, es van superar els 700 casos. Des de llavors, només s’han registrat oficialment 48 positius més. El salt entre 600 i 700 infectats es va donar, en canvi, en poc més d’una setmana (de 10 al 18 d’abril).

També segueixen sent positives les xifres pel que fa al nombre d’altes mèdiques donades. De fet, en les darreres 24 hores s’han sumat 21 curats més, passant de 472 a 493. És a dir, gairebé el 66% dels infectats ja han superat la malaltia. En canvi, segueixen davallant els considerats com a casos actius, és a dir, aquelles persones que s’han contagiat de la Covid-19 i encara es troben patint la malaltia. Dels 231 de dissabte, han caigut fins a 210. Per tant, a prop de superar la barrera dels 200.

Aquesta evolució està reduint la pressió sobre el sistema sanitari. Així, a l’hospital de Meritxell hi ha ja només divuit persones ingressades, de les quals la meitat a l’UCI. A aquestes dependències, només quatre estan connectades a un respirador mecànic.

Pel que fa al Cedre, a la planta especialment habilitada per a padrins afectats per la Covid-19, el nombre d’interns ha baixat de la vintena. Hi ha només dinou, dels quals set provinents de Salita. Hi ha vuit que es troben en fase de convalescència.

Pel que fa als professionals, hi ha 37 que pertanyen a l’àmbit sanitari. Cinc més són membres dels cossos especials.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending