Deu detinguts per consum de cocaïna en àrees d’esquí 

La policia incrementa el control sobre estupefaents en les zones de més afluència turística hivernal

-
-
La policia ha arrestat aquesta darrera setmana deu persones relacionades amb la venda i, sobretot, el consum de cocaïna. Totes les detencions, moltes d’elles en grup, s’han produït en pobles d’alta afluència turística hivernal, lligats a la posada en marxa dels dominis esquiable. El Pas de la Casa, i sobretot Soldeu i el Tarter han estat l’escenari dels arrestos. El cos d’ordre incrementa a l’hivern la seva vigilància en àrees d’esquí en relació al control d’estupefaents.

Les detencions s’han produït de dimecres a diumenge i sempre o a darrera hora de la tarda o directament durant la matinada. La majoria dels arrestats són joves turistes o treballadors temporers i, en gran mesura, tots ells es disposaven a consumir (o estaven consumint) ratlles de cocaïna, amb la qual cosa la confiscació de droga és més aviat baixa. En molts casos no arriben ni al gram. La quantitat més elevada requisada és 1,3 grams la matinada de diumenge a un home no resident de 45 anys que estava dins d’un vehicle estacionat en un aparcament públic.

De fet, els arrestos s’han produït tots a la via pública o en aparcaments o similars -un lavabo d’un pàrquing, per exemple-. Només en un dels deu casos la droga comissada es creu que anava a la venda. La resta, tota era per a l’autoconsum. Tots els casos se substancien per ordenança penal, és a dir, un judici ràpid, que comporta la imposició d’una multa econòmica a banda d’una petita condemna condicional.

A banda de les deu detencions relacionades amb la droga, amb la cocaïna més exactament, durant tota la setmana també hi ha hagut un degoteig de detencions per alcoholèmies positives. Fins a divuit arrestos d’aquesta naturalesa hi ha hagut. Quinze homes residents, i tres turistes, un dels quals dona. Els índexs més elevats que s’han detectat són dos casos de 2,01 grams d’alcohol per litre de sang i un 2.

Comentaris

Trending