Detinguts dos homes que acumulaven tabac en un hotel del Pas per després passar-lo per la muntanya

La policia i els responsables de la Duana consideren que els dos arrestats, no residents de 19 i 30 anys, formarien part d’alguna de les xarxes que fan contraban al sud de França

-
-
Andorra ha de fer valer davant França el seu compromís en la lluita contra el tràfic il·lícit de tabac. I en aquest combat s’emmarca la detenció de dos homes, dimecres a la nit, al Pas de la Casa. Els homes haurien llogat una habitació d’un hotel de la localitat encampadana on anaven acumulant cartrons de tabac per, posteriorment, transportar-los per la muntanya cap al sud de França. Els investigadors creuen que els arrestats, no residents i de 19 i 30 anys, formarien part d’alguna de les xarxes que opera entre el Principat i França.

En una operació entre agents de la policia i del cos de la Duana andorrana es van comissar 3.340 paquets de tabac (és a dir, més de 300 cartrons) per un valor, si s’haguessin posat al mercat, d’11.623,20 euros. Els detinguts, que molt probablement ingressaran a la presó, es dedicaven a adquirir petites quantitats de tabac en comerços de la vila encampadana per, posteriorment, traslladar-les a l’habitació d’un hotel que havien llogat. Allà el van anar acumulant fins a arribar a la quantitat segrestada pels agents.

Tot el tabac intervingut, segons un comunicat fet públic per la policia, s’havia preparat a l’interior de l’habitació en fardells, segurament per poder-los treure del país per la muntanya caminant. En l’operació es van confiscar, a part del tabac, un vehicle, així com diversa documentació rellevant per la investigació. Els investigadors destaquen que en menys d’una setmana, i en dos operacions conjuntes entre efectius de policia i duaners s’ha detingut a cinc persones per delictes contra l’ordre socioeconòmic -contraban de tabac- i l’ordre públic -associació il·lícita-, amb un total de 5.590 paquets de tabac comissats, que suposarien, de vendre’s, 18.719,64 euros.

Comentaris

Trending