Detinguts dos homes que acumulaven tabac en un hotel del Pas per després passar-lo per la muntanya

La policia i els responsables de la Duana consideren que els dos arrestats, no residents de 19 i 30 anys, formarien part d’alguna de les xarxes que fan contraban al sud de França

-
-
Andorra ha de fer valer davant França el seu compromís en la lluita contra el tràfic il·lícit de tabac. I en aquest combat s’emmarca la detenció de dos homes, dimecres a la nit, al Pas de la Casa. Els homes haurien llogat una habitació d’un hotel de la localitat encampadana on anaven acumulant cartrons de tabac per, posteriorment, transportar-los per la muntanya cap al sud de França. Els investigadors creuen que els arrestats, no residents i de 19 i 30 anys, formarien part d’alguna de les xarxes que opera entre el Principat i França.

En una operació entre agents de la policia i del cos de la Duana andorrana es van comissar 3.340 paquets de tabac (és a dir, més de 300 cartrons) per un valor, si s’haguessin posat al mercat, d’11.623,20 euros. Els detinguts, que molt probablement ingressaran a la presó, es dedicaven a adquirir petites quantitats de tabac en comerços de la vila encampadana per, posteriorment, traslladar-les a l’habitació d’un hotel que havien llogat. Allà el van anar acumulant fins a arribar a la quantitat segrestada pels agents.

Tot el tabac intervingut, segons un comunicat fet públic per la policia, s’havia preparat a l’interior de l’habitació en fardells, segurament per poder-los treure del país per la muntanya caminant. En l’operació es van confiscar, a part del tabac, un vehicle, així com diversa documentació rellevant per la investigació. Els investigadors destaquen que en menys d’una setmana, i en dos operacions conjuntes entre efectius de policia i duaners s’ha detingut a cinc persones per delictes contra l’ordre socioeconòmic -contraban de tabac- i l’ordre públic -associació il·lícita-, amb un total de 5.590 paquets de tabac comissats, que suposarien, de vendre’s, 18.719,64 euros.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.