Detingut un furtiu per caçar amb el permís d’arma llarga caducat des de l’any 2000

Els banders el van controlar després que l’home, conegut per diverses infraccions de caça, abatés una femella de cabirol

-
-

Els banders, primer, i la policia, després, han hagut d’actuar aquest cap de setmana per controlar i detenir un caçador que havia abatut una femella de cabirol sense el corresponent permís d’arma. L’home va ser detingut aquest diumenge al migdia en un aparcament públic de la parròquia de Canillo després que els banders el retinguessin en comprovar que malgrat disposar d’autorització de caça no tenia el permís d’arma, caducat des l’any 2000 i retirat posteriorment, segons fonts coneixedores del cas.

El detingut -que va ser alliberat poc després per la mateixa policia seguint les instruccions de la fiscalia de guàrdia- és un home conegut en el món de la caça per les diverses infraccions que ha anat protagonitzant al llarg dels anys. De fet, segons les fonts consultades, es tractaria d’un furtiu que ja s’ha enfrontat a altres sancions amb anterioritat, almenys de caràcter administratiu. D’aquí, probablement, que no hagués mai ja intentat treure’s el permís d’arma una vegada caducat i retirat.

El cert és que ara se l’acusa d’un port il·legal d’arma més enllà que sense el permís corresponent va abatre un animal. Des del punt de vista estricte de la caça no hi hauria cap problema perquè s’està, justament, en període de vigència cinegètica -a excepció de l’isard- i, alhora, el detingut disposava, ja s’ha dit, del corresponent permís de caça. Més enllà de la sanció administrativa que se li pugui imposar, haurà de respondre també davant la Justícia, segurament via ordenança penal.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending