Detingut després de fer destrosses a la biblioteca del Pas de la Casa i donar un cop de puny a un policia

Un turista de 28 anys amb notables símptomes d’embriaguesa va haver de ser arrestat dissabte al vespre després de provocar diversos aldarulls en espais públics de la vila encampadana

Imatge d\'una de les estances de la biblioteca comunal del Pas de la Casa.
Imatge d\'una de les estances de la biblioteca comunal del Pas de la Casa.
Primer va fer malbé alguns prestatges de la biblioteca. Després va començar a destrossar una parada d’autobús. Tot al Pas de la Casa. I quan van intervenir policies reclamats pels agents del servei de circulació, no se li va acudir res més que donar un cop de puny a un dels uniformats que pretenien reduir-lo. El turista, de 28 anys, va acabar detingut.

Els fets van passar dissabte a darrera hora de la tarda. Un home no resident sota evidents símptomes d’embriaguesa estava causant notables aldarulls públics al Pas de la Casa. En primer lloc, va acudir a la biblioteca del complex esportiu i socio-cultural i va carregar-se una de les prestatgeries del centre. Més tard, l’acció violenta es va traslladar cap a una parada d’autobús també de la vila encampadana.

Va ser en aquest moment que els urbans, veient l’home fora de si, van requerir el suport de la policia. Quan els agents pretenien controlar l’home (eren 3/4 de 9 del vespre de dissabte), sense solta ni volta ni cap mena de mania, aquest va donar un fort cop de puny a la cara d’un dels uniformats, causant-li notables lesions oculars. La resistència a la detenció va perdurar. L’home va forcejar violentament abans no fos reduït enmig d’amenaces greus als policies.

Agressions a parelles

Els aldarulls i les agressions estan a l’ordre del dia. Més enllà del turista del Pas, la policia va haver de tenir entre dijous i diumenge tres persones més -dues no residents i una de resident- per batusses i agressions a persones, habitualment la parella n’era la víctima. I cap cas cap dels arrestats no ha entrat a la presó. Tots han acceptat ordenances penals que porten condemnes condicionades a no tornar-hi (i, per tant, no entren al centre penitenciari) i petites multes econòmiques.

La primera de les detencions es va produir dijous a la tarda a Canillo. Un home no resident de 42 anys s’estava discutint amb l’exparella. L’home, de forma violenta, estaria sacsejant la dona mentre, de paraula, l’amenaçava. A banda, també li mostrava un ganivet de cuina sense fer-ne ús en cap moment. L’agressor va ser arrestat com a presumpte autor dels delictes contra la integritat i contra la llibertat en l'àmbit domèstic. 

El cos de l'ordre va haver d'arrestar entre dijous i diumenge tres homes que o bé agredien o be amenaçaven (o totes dues coses) a la parella o exparella

També a la parròquia de Canillo, però en aquest cas al poble de Soldeu, poc després de la mitjanit de dissabte a diumenge la policia va haver d’acudir a un hotel a demanda dels responsables de l’establiment atès que un dels clients, dins l’habitació, va propinar un cop de puny molt violent a la seva parella, que va patir una forta hemorràgia. Arran de la intervenció, i com a presumpte autor d'un delicte contra la integritat en l'àmbit domèstic, es va detenir un turista de 31 anys.

La darrera de les detencions es va produir aquest diumenge poc després de les 4 de la tarda i es va formalitzar a Escaldes. Una patrulla que feia una ronda ordinària va observar com una parella forcejava enmig de la via pública. Els agents van sentir de forma indubtable com l’home proferia amenaces de mort a la dona. Per això va acabar arrestant l’amenaçador, un resident de 42 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la llibertat en l'àmbit domèstic.

Etiquetes

Comentaris

Trending