Demòcrates pretén fomentar els productes i les receptes locals en els restaurants i hotels de Canillo

La candidatura considera fonamental formar els joves en matèries agrícoles i ramaderes per poder garantir el relleu generacional

-
-
Demòcrates pretén que promoure la producció i comercialització de productes agrícoles locals alhora que mira d’impulsar que els restaurants i hotels de Canillo ofereixin en la seva carta propostes basades en els esmentats productes autòctons i receptes tradicionals. Entre això, d’una banda, i la posada en marxa de formacions específiques per incentivar els joves en matèries agrícoles i ramaderes voldrien els dirigents demòcrates trobar la manera de poder garantir el relleu generacional, ara en seriós risc.

Demòcrates de Canillo considera fonamental “potenciar la formació dels joves en professions agrícoles i ramaderes”, per garantir el relleu generacional a la parròquia, ha explicat el número tres de la candidatura, Miquel Casal, en una presentació que ha tingut lloc a Cal Soldevila, a Prats. En col·laboració amb el Govern, es detectaran “quines necessitats formatives té el sector i quines d’aquestes formacions poden ser útils per als ramaders”. Un cop detectades, s’implantaran a Canillo aprofitant locals existents, com ara l’edifici Perecaus, on es podrien impartir aquestes classes. 

Casal ha destacat que “ens preocupa les dificultats que està trobant el sector per garantir el relleu generacional a les explotacions”, i “tenim molt clar que qualsevol decisió que impliqui algun canvi en qualsevol àmbit de la gestió d’aquestes explotacions només la podem prendre de comú acord amb els pagesos i ramaders de Canillo”. Demòcrates és conscient, ha posat de manifest Casal, que “les famílies que s’hi dediquen estan fent grans sacrificis per mantenir les explotacions, i aquestes són imprescindibles per tenir uns paisatges ben cuidats”

D’altra banda, el candidat de Demòcrates ha incidit en què “volem promoure la producció i comercialització de productes agrícoles autòctons, i impulsar l’oferta turística gastronòmica en els hotels i restaurants de la parròquia, basada en receptes tradicionals a base de productes locals”. Casal ha estat acompanyat del candidat a cònsol menor, Marc Casal, i de dos components més de la llista, Rafel CasalSebastià Plaza

 

Comentaris (3)

Trending