Demòcrates i Liberals analitzen possibles pactes puntuals per avançar en la governabilitat

Espot i Suñé reben els quatre electes liberals després de reunir-se durant to just mitja hora amb els socialdemòcrates López i Gili

-
-
Encara que és aviat per dir res -durant aquesta tarda vespre les tres formacions tenen intenció de pronunciar-se formalment per diverses canals- l’escenari plantejat per socialdemòcrates i liberals en les seves trobades bilaterals amb el líder demòcrata Xavier Espot i la número 2 de la llista i candidata a síndica general, Roser Suñé, serien relativament diferents. Mentre el PS seria força reticents a pactes, Liberals seria més partidari d’explorar vies d’entesa.

Després que aquest matí Espot i Suñé rebessin els socialdemòcrates Pere López i Rosa Gili, en una trobada que de forma efectiva ha durat tot just una mitja horeta, després de dinar els convidats a la seu demòcrata ha estat la formació liderada per Jordi Gallardo. En aquest cas, el president de la formació i candidat a cap de Govern liberal ha acudit a la trobada amb els altres tres consellers generals electes (Ferran Costa, Sílvia Ferrer i Marc Magallón).

Després de concórrer plegats a les territorials sota el paraigua de ‘d’Acord’, els liberals han de buscar certa equidistància respecte dels socialdemòcrates per no veure’s dissolt per l’auge de la formació liderada per Pere López. D’aquí que no sigui del tot estrany que Gallardo i companyia vulguin escoltar i proposar segurament més del que ho hagin fet els socialdemòcrates qualsevol possible entesa amb DA, malgrat que ara per ara un pacte estable a llarga durada i menys encara entrant a l’executiu sembla del tot impossible.

Les dues reunions d’avui són tot just les primeres i es preveu que, ja segurament durant la setmana que ve, els representants demòcrates es trobin amb una delegació de terceravia i amb Ciutadans Compromesos. Mentre ara per ara la major part de la plataforma liderada per Josep Pintat semblaria del tot oposada a donar cap suport a DA, semblaria que la formació massanenca sí que estaria disposada a col·laborar, encara que els seus dos escons no són decisius.

Comentaris (1)

Trending