Demòcrates de Canillo promet més aparcament a Prats i una voravia fins a Meritxell

Les candidates Begoña Rubio i Maria Àngels Fernández destaquen les accions d’embelliment i millora que s’han fet als veïnats però remarquen que en calen més

Begoña Rubio, Maria Àngels Fernández i el controvertit conseller actual Rafel Casal.
Begoña Rubio, Maria Àngels Fernández i el controvertit conseller actual Rafel Casal.
Si els demòcrates continuen governant el comú de Canillo tenen intenció de construir una voravia des de la rotonda de la carretera fins al santuari de Meritxell i acabar la vorera ja iniciada entre Canillo i Prats. Aquest veïnat, a més a més, el volen dotar de més places d’aparcament. Les candidates de la llista de Demòcrates a Canillo, Begoña Rubio (número 4) i Maria Àngels Fernández (número 12), han explicat aquest dilluns diverses accions per millorar l’accessibilitat fins a Meritxell i al nucli de Prats.

Aquest darrer mandat, ha recordat Rubio, ja s’han fet accions d’embelliment a Meritxell, però en calen més, com millorar la parada d’autobús que deixa veïns i turistes a la rotonda (i des d’on s’ha fet l’acte). En aquest sentit, s’arreglarà i es protegirà millor de les inclemències meteorològiques. Paral·lelament, la candidatura de DA construirà una voravia perquè es pugui pujar a peu fins al Santuari amb seguretat. Rubio ha recordat que, des que el 2014 el papa Francesc li va concedir el títol de Basílica menor, i pel fet d’estar inclòs dins la Ruta Mariana, han augmentat molt els turistes que el visiten. Se’ls ha de facilitar l’accés, ha afirmat. Així mateix, també s’embellirà tota la zona perquè aquest passeig sigui agradable, com també els carrers de Meritxell. 

Pel que fa a Prats, aquest mandat s’ha condicionat un primer tram de voravia des de Canillo i s’ha fet el col·lector que baixa del poble fins a la depuradora. Ara s’aposta per una segona fase: finalitzar la connexió amb voravia de Canillo a Prats, i dotar la zona de més places d’aparcament. Fernández ha recordat que els darrers anys s’ha incrementat molt la població i que “es donen una sèrie de problemàtiques relacionades amb el trànsit”. En aquest sentit, es treballarà per minimitzar els riscos i es faran més controls de velocitat.

Comentaris

Trending