Demandes individuals endarrereixen el retorn de la renda variable de BPA bloquejada a Credit Suisse

Jover diu que s'han d'aïllar aquests comptes de la resta i que és una actuació molt complicada

-
-
El ministre portaveu, Eric Jover, ha dit que l'endarreriment en el retorn a Andorra dels actius de la renda variable de BPA bloquejada a  Credit Suisse es deu al fet que hi ha "alguns elements tècnics de complexitat que endarrereixen el procés" i, a més, també hi ha "algun element legal associat a Suïssa" que fa que el retorn encara sigui més lent. Segons Jover, "el que va fer la justícia suïssa és desbloquejar tots els diners" i, per tant, estaven llestos per retornar al Principat, però "hi havia algunes demandes de clients individuals que encara estan en un procés judicial".

Jover ha explicat que s'ha hagut d'aïllar aquests comptes individuals de la resta. "És una actuació que té molta complexitat i això pot allargar encara més el procés". El ministre portaveu ha indicat que els tres actors implicats que són Vall Banc, Credit Suisse i l'AREB estan treballant. "Tenen la voluntat d'anar el més ràpid possible". Ha dit que no té coneixement de la quantitat de diners bloquejats en aquests comptes individuals però ha indicat que "era una quantitat menor de la quantitat d'actius que hi ha bloquejats a Suïssa".

Ha reconegut també que va ser molt optimista en les seves previsions sobre el retorn a Andorra de la renda variable i ha comentat que ara no vol fer previsions. Ja la setmana passada, ja va expressar la seva preocupacio per la lentitud de les gestions.

El passat mes de juny, els tribunals de Suïssa  van donar via lliure al traspàs de la renda variable -valorada de manera genèrica en un 600 milions d’euros- des de Credit Suisse cap al Principat

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending