Deixadesa i manca de recursos rere els retards de pagament de Govern a proveïdors

El control de les factures especialment a Medi Ambient deixaria molt a desitjar i això suposaria un bloqueig que des de fa anys i de forma puntual acaba comportant problemes

-
-
La manca de recursos humans i la deixadesa en moltes ocasions seria el motiu principal que justificaria el retards en alguns pagaments de Govern a proveïdors. Aquesta situació es donaria des de fa anys i de manera periòdica, com a mínim, al ministeri de Medi Ambient. Proveïdors d’aquest departament i també de Cultura han denunciat que l’administració deu dues mensualitats de factures a prestadors de serveis, més enllà dels 60 dies de marge amb què sol ja abonar les factures el Govern.

Les fonts consultades, coneixedores del procediment en algun dels ministeris que ara estarien pagant amb retard, han explicat que en el control de factures hi ha persones eventuals o contractades de forma temporal a través del servei d’ocupació que de tant en tant es col·lapsen o  hi ha una mala praxi que fa que les factures es bloquegin i tot el procediment es retardi. En el cas del departament de Medi Ambient, hi hauria anomalies d’aquesta naturalesa des del 2015. I s’han arribat a donar retards de sis mesos. De forma puntual i no generalitzada. Amb la qual cosa no pas tots els proveïdors tenen les mateixes dificultats.

Els prestadors de serveis que han denunciat els retards han assegurat que no se’ls han donat explicacions ni cap justificació concloent pel fet que s’estigui produint el retard i, com a molt, que quan es reclama l’administració revisa i a tot estirar es demana documentació que s’hauria extraviat perquè el proveïdor ja l’hauria presentat en el seu moment, circumstància que coincidiria amb la deixadesa que s’assegura que hi ha en el control de factures d’alguns departaments.

Comentaris (5)

Trending