Declarat sinistre un autocar i dos més afectats per la caiguda d’un bloc rocós a Sant Julià

La pedra, d’unes deu tones, va desprendre’s de la muntanya enfront la Borda del Jaile, va tombar una xarxa de protecció i va caure sobre un espai que Viatges Espanya destina a aparcament

-
-
Un vehicle de la companyia de transport de passatgers Viatges Espanya haurà de ser declarat sinistre i dos més pateixen seriosos danys arran de la caiguda d’un gran bloc rocós, que va desprendre’s divendres a la nit de la muntanya que queda just davant de la Borda del Jaile, a l’entrada de Sant Julià venint d’Andorra la Vella. La pedra, que responsables de l’esmentada empresa calculen que podia arribar a fer deu tones, va anar a parar just damunt d’un espai que utilitza d’aparcament Viatges Espanya. El roc va agafar de ple un autocar, que va fer de barrera, i en va malmetre, almenys, dos més.

Sortosament, no hi va haver cap dany personal. Però els danys per a l’empresa són notables. Ja se sabia que el lloc era de risc. Per això ja fa temps que es va col·locar, muntanya amunt, una xarxa de protecció. Però va ser totalment inútil davant el despreniment del bloc rocós, que va tombar la barrera metàl·lica i va baixar muntanya avall tot fragmentant-se, fet que va possibilitar que els autocars fossin capaços, per dir-ho d’aquesta manera, d’aturar les pedres, que no van arribar a arribar a la carretera tot i que molt lleugerament alguns fragments més petits van tocar d’altres vehicles que hi havia aparcats a la zona.


Xarxa de protecció que el bloc rocós va tombar i superar.

Les nevades caigudes els darrers dies haurien contribuït a ‘obrir’ la muntanya, ja de per sí, en aquella zona, molt propensa a arrossegalls i esllavissades rocoses. De fet, segons les fonts de la companyia consultades, ara per ara tenen fins i tot prohibit pels tècnics de Protecció Civil accedir a l’aparcament. És una zona prevista a tal efecte encara que no està urbanitzada. El departament que dirigeix Francesc Areny juntament amb el suport extern d’una empresa especialitzada en riscos geològics hauran d’avaluar l’estat del terreny.

Comentaris

Trending