DA valida llistes carregant contra el PS

Xavier Espot acusa els socialdemòcrates de voler “pactar amb tothom” per “deixar-nos aïllats”

Foto final del congrés amb tots els candidats.
Foto final del congrés amb tots els candidats.

Demòcrates per Andorra (DA) ha validat aquest diumenge les llistes amb les quals es presentarà a sis de les set parròquies, a l’espera de definir en les hores finals fins al punt límit de les 12.00 h. de dilluns què es fa finalment a Sant Julià. Durant l’acte, el president ‘taronja’ i cap de Govern, Xavier Espot, ha aprofitat per carregar contra el Partit Socialdemòcrata (PS) a qui acusat de “viure del conflicte” i d’intentar de voler “pactar amb tothom” per “deixar-nos aïllats”.

La formació estarà present, per ara, en cinc parròquies sota les seves pròpies sigles. A Canillo i Escaldes-Engordany, en solitari. A Andorra la Vella, Ordino i Encamp, aliada amb Liberals. I a la Massana, amb tres integrants dins la llista de Ciutadans Compromesos. Falta saber encara què passarà a Sant Julià, on les converses encara continuen a contrarellotge i amb alts nivells de tensió, fins i tot internament.

Demòcrates serà present a totes les parròquies, en alguns casos “pilotant el projecte”, en altres “ajudant” i sumant-se a projectes d’altres formacions, tal com ha volgut destacar el secretari general del partit, Jaume Serra. Les llistes, ha afirmat, s’han format buscant “cohesió” i sintonia entre tots els noms de les persones que les integren.

Xavier Espot ha aprofitat el discurs previ a la validació de les candidatures per carregar contra el PS, tot afirmant que “nosaltres no hem estat mai una força que viu del conflicte o que es fa gran en la discòrdia”, ja que “som persones que sabem sumar i deixar de banda els interessos o impulsos personals”. En canvi, ha indicat, els socialdemòcrates, al seu entendre, “estan disposats a pactar amb tothom -prescindint de programa i de principis- amb l’única condició de deixar-nos aïllats a nosaltres”. Per a Espot, això no succeeix a DA que ha obert les llistes a “independents, fent pactes amb altres formacions polítiques que apostin per la centralitat i la moderació” o “integrant-nos en plataformes àmplies”.

Pel que fa a les llistes, a Andorra la Vella la lideraran Conxita Marsol i David Astrié. Miquel Canturri ocupa el tercer lloc mentre que el 4 és per un integrant de Liberals, Gerard Estrella. Segueixen Meri Pujol, Alain Cabanes i Letícia Teixeira (LA) i Gerard Menardia.

A Escaldes-Engordany, Miquel Aleix i Núria Barquín seran els número 1 i 2, seguits de Jordi Vilanova (3), Núria Pons (4), Lorena Jordan (5), Josep Travé (6), Enric Castellet García (7), David Barbosa (8), Laura Lavado (9), Gemma Bofarull (10), Antoni Molné (11) i Pere García (12), amb Andrea Pulpillo i ¡ Àlex Flecha de suplents.

A Encamp, on la formació suma UP DA i Liberals, Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres seran els candidats a cònsol major i menor. Els segueixen Josefina Blanco (3), Èric Alguacil, de Liberals (4), Josep Maria Marot (5), Xavier Benedicte (6), Andreu Riba (7), David Cruz (LA, 8), Joan Marc Pifarré (9), Natàlia Caelles (LA, 10), Jèssica Montellà (11) i Omar El Bachiri (12), amb Maria Auxiliadora Armengol i Antoni Fenés (LA) de suplents.

Una altra parròquia on hi ha pacte amb Liberals i SDP és Ordino. De fet, és l’única on l’aliança inclou també algú de Liberals com a aspirant a cònsol. Així, a Josep Àngel Mortés, que aspira a la reelecció, s’hi afegeix l’actual consellera de la minoria Eva Choy. La resta d’integrants són Samuel Duró (3), Xavier Herver (4), Jordi Serracanta (6), Maria del Mar Coma (7), Cristina Montoliu (SDP, 8), Meritxell Rabadà (9) i Antoni Escabrós (10). Com a suplents hi figuren Josep Anton Mazón i Jèssica Gastó.

A Canillo DA va en solitari amb Francesc Camp i Marc Casal com a caps de cartell. La resta de la candidatura la formen Miquel Casal (3), Begoña Rubio (4), Cerni Pol (5), Anna Palmitjavila (6), Rafel Casal (7), Elisabeth Font (8), Laura Riba (9) i Gerard Carnicé (10). Els suplents són Sebastià Plaza i Maria Àngels Fernández.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending