La Xarranca posa en marxa un projecte per acostar l'art al gran públic

'Circul'art' neix amb l'objectiu de dinamitzar la creació artística del país i crear un circuit alternatiu

Comentaris

Emmanuelle Besnard i Helena Guàrdia durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Emmanuelle Besnard i Helena Guàrdia durant la roda de premsa d'aquest dimarts. Altaveu

L'associació la Xarranca ha creat un projecte amb l'objectiu de promocionar l'art i els seus artistes a Andorra. Consisteix en un abonament anual de 100 euros que permet rebre a casa quatre obres d'art durant un trimestre. Les obres estan valorades entre 400 i 750 euros. Durant el primer any només es podran oferir vuit abonaments. El 17 d'octubre tindrà lloc una jornada on els artistes seleccionats presentaran els seus treballs.

Cada obra tindrà el seu passaport, que és el document on hi ha els detalls de la pintura i de l'artista i que s'anirà segellant després del seu pas per cada casa. L'obra estarà protegida amb un embalatge sòlid de fusta que es pot conservar com a peu d'escultura. Emmanuelle Besnard, la presidenta de la Xarranca ha deixat clar que "en cap cas volem entrar en competència amb les galeries d'art". Helena Guàrdia, integrant del col·lectiu ha recordat que els artistes interessats en el projecte tenen de termini fins al 9 d'octubre per a presentar els seus treballs.

Els artistes han de ser socis de la Xarranca (quota anyal de 25 euros). Les obres seran escollides per un jurat entre els dies 10 al 14 d'octubre. El dia 17 del mateix mes tindrà lloc la jornada 'Circul'art', un acte de promoció que consisteix en mostrar i presentar les obres i crear la complicitat que pugui sorgir entre l'obra i l'espectador. També es donarà a conèixer els artistes participants i el seu treball fora dell circuit tancat que porta l'obra de casa en casa.

Finalment, se signarà un contracte a tres parts entre la Xarranca, l'artista i el particular que rep l'obra a casa.

Etiquetes

Comentaris

Trending