Una vintena d’artistes reprodueixen la pintura ‘Prats de Santa Coloma’ a l’exterior del Columba

És la primera activitat per celebrar el Dia Internacional dels museus que tindrà lloc el dimarts vinent amb diversos actes

Alguns dels artistes treballant amb l'església de Santa Coloma, al fons.
Alguns dels artistes treballant amb l'església de Santa Coloma, al fons. Altaveu

L'àrea de Museus del Govern i l'espai Carmen Thyssen han posat en marxa aquest dissabte la primera de les activitats dissenyades per celebrar el Dia Internacional dels Museus que tindrà lloc dimarts vinent. Durant tot el mes s'han programat diverses propostes de pintura a l'aire lliure i xerrades temàtiques sobre  l'artista Joaquim Mir i la seva obra 'Prats de Santa Coloma', que està exposada al Museu Carmen Thyssen.. L'activitat ha consistit en una sessió de pintura a 'PlenAir' que s'ha desenvolupat a l'exterior de l'Espai Columba i que ha reunit una vintena de persones.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha assistit a la primera de les sessions de pintura que s'ha fet a les onze del matí, i ha volgut destacar que "estem recuperant la mobilitat i tornant a rebre turistes", una situació per la qual els museus "ja s'han estat preparant i no han parat en cap moment". Riva ha pogut seguir el treball dels artistes que han reproduit l'obra de Mir al guaix. La cap de projectes del museu Carmen Thyssen, Teresa Areny, ha mostrat la seva satisfacció "per haver engegat aquesta sinergia amb els museus d'Andorra". Estem molt contents que ens brindessin aquesta oportunitat de lligar l'Espai Columba amb l'exposició de 'Talents' al Thyssen".

 

L'activitat s'ha fet coincidir amb l''Street Art', un projecte "que tenia per objectiu posar a l'abast dels joves artistes plàstics del Principat la possibilitat de decorar els murs que envolten l'Espai Columba amb dues figures com sant Gregori i sant Silvestre" amb "una visió moderna i fresca". Precisament, tres dels pintors que formen part del projecte ja han iniciat les il·lustracions aquest dissabte i, de cara a la setmana vinent, està previst que es presenti el resultat.

Etiquetes

Comentaris

Trending