La Universitat d’Estiu i Tardor debatrà sobre un món en estat d’emergència

En resposta als esdeveniments que sens dubte marcaran el decenni -la pandèmia i la guerra d'Ucraïna, es vol oferir un espai de reflexió aprofundida

Comentaris

Pere Vilanova serà el moderador de la UETA.
Pere Vilanova serà el moderador de la UETA. ALTAVEU

'Un món en estat d'emergència: transformacions i innovacions' és el títol de la 38ena edició de la Universitat d'Estiu i Tardor (UETA). La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha explicat que "en resposta als esdeveniments que sens dubte marcaran el decenni -la pandèmia i la guerra d'Ucraïna, es vol oferir un espai de reflexió aprofundida sobre una època en què l'emergència i la tensió d'un conflicte bèl·lic global són un fet qüotidià per al conjunt de la humanitat".

Hi haurà quatre sessions presencias. La primera es farà el 12 de setembre amb Pere Vilanova qui anaitzarà el context geopolític gobal, incloent-hi la guerra d'Ucraïna. L'endemà, Javier de Lucas explicarà el que podem aprendre del conflicte bèlic, un dels escenaris en què s'ha posat en joc la cara i a creu de l'aposta de la Unió Europea (UE) per la legalitat internacional. La tercera conferència (19 de setembre) anirà a carrer de Sylvie Matelly. L'economista exposarà un estat de la qüestió sobre la globalització tenint en compte els diversos fenòmens que en determinen l'evolució. El programa es tancarà amb Rony Brauman (20 de setembre) qui reflexionarà sobre l'ajuda humanitària. Totes les sessions seran moderades per Pere Vilanova que també farà la cloenda.

Es combina la part geopolítica amb l'ètica tot buscant la complementaritat amb conferències divulgatives. "L'objectiu és recollir diversos punts de vista per fomentar l'esperit crític", ha dit Vilarrubla. Com a novetat el ponent del primer dia serà present a la jornada de l'endemà.

L’edició d’aquest 2022 és la segona des que es va canviar el format i ara les sessions no es fan totes en una mateixa setmana, sinó que es distribueixen durant
tot el mes de setembre. Per a Vilarrubla, la UETA, que té prop de 40 anys d’història, vol ser “un espai de reflexió aprofundida amb ponents que ens donin elements de comprensió des de diferents perspectives”. En  La 38a UETA tindrà lloc a l’Auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella , és gratuïta i oberta a tot el públic.
Les sessions, que es faran en diferents idiomes segons el ponent, tindran totes servei d’interpretació simultània al català.

Comentaris (1)

Trending