Tots els síndics i consellers generals recollits en un llibre

El Consell General i el Govern han signat un conveni en què s'aprofitarà el treball que Patrimoni Cultural havia encarregat a Jordi Guillamet i el volum es publicarà en el primer trimestre del 2024

Carles Ensenyat i Mònica Bonell
Carles Ensenyat i Mònica Bonell SFGA/JAViladot

El síndic general, Carles Ensenyat, i la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, han signat un conveni de col·laboració que permetrà al Consell General editar un llibre amb la cronologia de tots els síndics, subsíndics i consellers generals que han passat per la institució des de l’època del Consell de la Terra.

El ministeri, a través de Patrimoni Cultural, havia encarregat a Jordi Guillamet l’elaboració d’un llistat exhaustiu de tots els síndics, subsíndics i consellers generals que han passat pel Consell General en totes les seves denominacions al llarg de la seva història. El treball s’ha centrat en els documents notarials i en les actes de les sessions que recullen vuit segles d’història i que es remunten al Consell de la Terra.

Aquesta tasca s’inclourà en la redacció d’un llibre que es preveu que es publiqui en el primer trimestre del 2024, en el marc dels actes de celebració de la Constitució. El conveni contempla l’accés a tota la informació de la investigació de Jordi Guillamet i també la cessió dels drets d’autor per a la seva publicació en un llibre en format paper per part del Consell General.

Comentaris (4)

Trending