El romànic obre les portes a l’estiu per atraure visitants i residents

Els museus gestionats per l'executiu amplien l'horari d'obertura fins a les 19 hores i el santuari de Meritxell es podrà visitar de forma guiada

Comentaris

L'església de Sant Serni de Nagol.
L'església de Sant Serni de Nagol. Altaveu

El juliol i l’agost amb les vacances escolars i més temps lliure, l’executiu torna a obrir les portes de les principals esglésies romàniques del país per mostrar el ric patrimoni conservat d’aquesta arquitectura aixecada entre els segles XI i XII, mentre que els museus nacionals amplien horari i la basílica de Meritxell es pot visitar amb guia.

D’aquesta manera, el conjunt històric de les Bons, Sant Martí de la Cortinada, Sant Climent de Pal, Sant Serni de Nagol i Sant Miquel d’Engolasters es podran visitar de l’1 de juliol al 31 d’agost amb servei de guies culturals, sense reserva prèvia i amb entrada gratuïta. Es podrà accedir de dimarts a dissabte de les 10 a les 14 hores i de les 15 a les 18 hores, i els diumenges només al matí.

En el cas de l’església de Santa Coloma, es podrà visitar a través de l’Espai Columba, que a més de conservar les pintures romàniques de Santa Coloma permet descobrir-ne l’esplendor a partir d’un videomapatge que es pot veure a l’església, mentre que per Sant Joan de Caselles estarà oberta de juny a octubre, però s’haurà d’anar a la casa de colònies d’AINA per recollir la clau.

Aquest conjunt d’esglésies forma part de la llista dels deu monuments andorrans de la candidatura transnacional i que expliquen com les col·lectivitats medievals andorranes van preservar un territori i unes institucions que encara defineixen l’Andorra del segle XXI.

D’altra banda, al santuari de Meritxell es posarà en marxa el servei de visites guiades al Santuari de Meritxell, que oferiran una visió general de la basílica, passant per l’exposició permanent Meritxell Memòria a l’antiga església, i fins a les particularitats de l’actual santuari, projectat per l’arquitecte Ricard Bofill. Unes accions que es complementen amb l’ampliació de l’horari dels museus gestionats pel Govern. Així la Casa d’Areny-Plandolit, el Museu Postal d’Andorra, la Farga Rossell, la Casa Rull, la Casa de la Vall, el Museu Nacional de l’Automòbil i l’Espai Columba estaran oberts fins a les 19 hores.

Etiquetes

Comentaris

Trending