Roger Casamajor, nominat a millor actor als premis Gaudí per ‘El ventre del mar’

L'andorrà competirà en aquest apartat dels guardons amb Eduard Fernández, Chechu Salgado i Mohamed Mellali

Roger Casamajor i Òscar Kopoya a 'El ventre del mar'.
Roger Casamajor i Òscar Kopoya a 'El ventre del mar'. ARXIU

L'andorrà Roger Casamajor ha estat nominat com a millor actor als premis Gaudí pel seu paper a la pel·lícula 'El ventre de mar'. Competirà amb Eduard Fernández ('Mediterráneo), Chechu Salgado ('Las leyes de la frontera) i Mohamed Mellali ('Sis dies corrents).  'Las leyes de la frontera', de Daniel Monzón, amb 13 nominacions; 'El ventre del mar', d'Agustí Villaronga, amb 12; i 'Libertad', de Clara Roquet, amb 11, són les pel·lícules favorites a la 14a edició dels guardons del cinema català.

L’Acadèmia del Cinema Català ha anunciat des de la Pedrera de Barcelona els nominats en els XIV Premis Gaudí. Els films 'Las leyes de la frontera', de Daniel Monzón, i 'El ventre del mar', d’Agustí Villaronga, han estat els grans protagonistes de l’acte, amb tretze nominacions i dotze, respectivament. Les segueixen 'Mediterráneo', de Marcel Barrena, que aspira a 10 guardons; i 'Sis dies corrents', dirigida per Neus Ballús, que opta a  nou. 'Tres' en té cinc i 'Chavalas' tres. Ho han anunciat aquest dimarts en la lectura dels nominats de les 22 categories els intèrprets Francesc Orella i Maria Molins.

Roger Casamajor competirà amb Eduard Fernández, Chechu Salago i Mohamed Mellali. Casamajor ja va guanyar el premi al millor actor al festival de Màlaga per 'El ventre del mar'. La cinta d'Agustí Villaronga retrata el naufragi real de la fragata Alliance el 1816 i és una adaptació del text 'Océano mar' de l'escriptor italià Alessandro Baricco.  L'argument gira entorn de l'horror que viuen durant dies i dies 147 homes confinats en un rai a la deriva enmig del mar. Aquest naufragi va ser immortalitzat pel pintor francès Théodore Géricault en el famós llenç 'El rai de la Medusa', que es conserva al Museu del Louvre de París.

D'aquests 147 homes, només nou es van salvar, entre els quals hi havia Savigny, un oficial metge implacable que interpreta Roger Casamajor, i Thomas, un rebel mariner ras que interpreta Òscar Kapoya. Oficial i mariner són els dos protagonistes del film, que representen dos punts de vista oposats a l'hora d'enfrontar-se al naufragi. L'actriu mallorquina Muminu Diallo fa el paper de Therèse

Etiquetes

Comentaris

Trending