Quins són els límits de la biotecnologia?

L'aplicació de la tecnologia en la vida humana, vegetal i animal ha evolucionat exponencialment l'últim segle, però sense que es produís un debat social sobre el seu ús

Benazet, Vives i Torralba en la presentació del llibre 'El poder de la biotecnologia'
Benazet, Vives i Torralba en la presentació del llibre 'El poder de la biotecnologia'

El poder de la biotecnologia, un recull de les potències les ponències que es van fer en el marc de la Càtedra de Pensament Cristià 2021, ha servit per reflexionar sobre els límits de la tecnologia en la vida humana, vegetal i animal. Un àmbit que ha evolucionat molt ràpidament en els últims anys, però que no s'ha traduït en un debat en la societat.

L’aplicació tecnològica en la vida humana, els vegetals o els animals ha experimentat un creixement exponencial en el darrer segle i, en conseqüència, també s’ha encetat el debat el límit del seu ús. “Cal allargar el patiment d’una persona al final de la vida?”, ha reflexionat el director de la Càtedra de Pensament Cristià, el doctor Francesc Torralba. Al voltant d’aquesta qüestió s’ha debatut a la sala d’actes de l’església de Santa Maria del Fener i que tenia com a referència el recull de les ponències que es van fer en el marc de la Càtedra de Pensament Cristià 2021, Montserrat Esquerda, Elena Postigo i Francesc Torralba sota el títol El poder de la biotecnologia.

Precisament, explicar bé els beneficis de la tecnologia i les línies vermelles d’aquestes per generar un debat entre la societat. “Hi ha un desenvolupament molt exponencial de les biotecnologies, però no hi ha un mateix nivell de reflexió ètica i es crea una descompensació. Ens trobem amb instruments que podem fer coses extraordinàries, però no hem pensat que podem fer de dolent amb aquests instruments”, ha indicat Torralba, per concloure que “és com un esquirol i una tortuga. Una cosa avança molt ràpidament, mentre que l’altre ho fa lentament”.

Un acte conduït per l’exministre de salut, Joan Martinez Benazet, que ha posat l’exemple que “gràcies a biotecnologia s’han pogut tenir les vacunes”. En aquest sentit, ha recordat que “tot avenç tecnològic s’ha d’explicar molt bé”, ha conclòs el Martínez Benazet.

Etiquetes

Comentaris

Trending