Els premis Ramon Llull s’ajornen al 2021 per culpa del coronavirus

La reunió del patronat de la Fundació ha decidit no celebrar enguany la gala, que serveix per guardonar persones o institucions que han treballat per la promoció del català

Un instant de la reunió telemàtica del patronat de la Fundació Ramon Llull.
Un instant de la reunió telemàtica del patronat de la Fundació Ramon Llull. SFGA/J.A.VILADOT

Els premis Ramon Llull no s’entregaran enguany. El patronat de la Fundació ha decidit ajornar fins al 2021 la nova edició dels guardons, que es lliuren a Andorra i que volen reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional del català i de la seva literatura. A banda, l’entitat ha aprovat el trasllat de la seva seu a l’hotel Rosaleda, d’Encamp, on també s’ubica el ministeri de Cultura.

Així s’ha decidit aquest dijous en la reunió telemàtica que han mantingut els representants del patronat. Per part de Govern, han assistit el cap, Xavier Espot; la ministra de Cultura, Sílvia Riva. També hi havia representants dels executius de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya o l’ajuntament de Barcelona, així com el director de la Fundació, Vicenç Villatoro, entre altres.   

La trobada ha servit per validar la liquidació de comptes del 2019 i el pressupost del 2020. També s’ha abordat les conseqüències de la crisi del coronavirus i s’ha decidit ajornar de forma excepcional la celebració de la propera edició dels premis de la Fundació. La gala ja es trasllada al 2021. A la vegada, s’ha donat el vistiplau al canvi de seu, que passarà a ser l’hotel Rosaleda.

Així mateix, el Patronat ha acordat, a proposta de la direcció, encetar un procés de reflexió per dotar a la Fundació d'una activitat pròpia més intensa i més visible, amb la intenció d'incorporar-la al pressupost de l'any 2021. En el decurs de la reunió, l'Institut Ramon Llull ha presentat també les activitats que té previstes per a enguany.

Comentaris

Trending