Ple de gom a gom a l’Auditori per homenatjar Catherine Metayer

Qui fou directora del Cor dels Petits Cantors ha rebut el reconeixement de molts dels músics que van estar a les seves ordres, tan professionals com aficionats, en un acte que ha fet petit la instal·lació ordinenca

Els petits cantors a sobre de l'escenari.
Els petits cantors a sobre de l'escenari.

L’Auditori Nacional s’ha quedat petit. I en aquest cas, l’estrella de la funció no es trobava pas a l’escenari. Era entre el públic. Catherine Metayer, qui fou ànima del Cor dels Petits Cantors ha rebut l’homenatge de molts dels artistes a qui va dirigir. Un concent amb múltiples estils que ha volgut reconèixer la tasca d’una persona “extraordinària”. Tant que, com ha remarcat algun dels participants, “te’l fem quan encara estàs entre nosaltres”.

El repertori ha estat variat. Això sí, el que unia els diferents intèrprets que han pujat a l’escenari era el nexe comú de Metayer. Tots, en un moment o altre, han tingut relació. Sigui perquè van ser membre del Cor quan ella el dirigia sigui perquè s’han sentit inspirats. Tots, això sí, han volgut posar en relleu la importància que a la cultura del país, i especialment per a la música, té qui fou directora de l’agrupació.

“Catherine ens va ensenyar molt; és algú que no hem de perdre mai”, ha volgut remarcar Nicolàs Vega. El cantautor ha explicat que el seu grup, Makuka y los Afrounautas, està a punt de gravar el primer LP, a banda de tenir ja diverses actuacions aparaulades per a l’estiu. Un camí, ha indicat, en el qual Metayer va tenir molt a veure.

Lògicament, qui no podia faltar en l’homenatge és l’actual Cor dels Petits Cantors. Els joves han interpretat vàries peces, com també ho han fet tota una sèrie d’artistes del Principat. Alguns s’han pogut dedicar professionalment a la música. Altres no, però encara la tenen com a part de la seva vida com a afició, gràcies en part a la tasca feta per Metayer a qui, entre el públic es veia emocionada pels moments intensos que vivia. Al seu costat, l’actual síndic general, Carles Ensenyat. També, Josep Dallerés, un dels cofundadors de l’entitat.

Tots ells han rebut l’aplaudiment del públic al final de cadascuna de la desena llarga de temes que s’han pogut escoltar a l’Auditori. Evidentment, però, qui s’ha emportat l’ovació més gran del vespre ha estat Metayer. El record per a una persona tant “excepcional” que l’homenatge que es mereix se li ha volgut fer amb ella present.

I és que, potser les paraules de Guillem Forné són la millor definició del que ha suposat Metayer en la seva vida. L’actual conseller de Cultura de la Massana també ha pujat a l’escenari i ha reconegut que “ens recomanen que no et mirem i tenen raó; és molt difícil estar perquè et venen tots els records”. I ha definit l’antiga directora del Cor com a “una segona mare”, ja que, en el fons, el grup de cantors “era una segona família per a tots nosaltres”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending