El periodisme andorrà retrà homenatge a Àlex Lliteras

L’acte, organitzat per l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA), tindrà lloc el 19 de novembre al Prat del Roure i comptarà amb la presència, entre altres, d’Antoni Bassas

Comentaris

El desaparegut periodista i comunicador Àlex Lliteras.
El desaparegut periodista i comunicador Àlex Lliteras.

L’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA) retrà homenatge al desaparegut Àlex Lliteras. L’acte tindrà lloc el pròxim 19 de novembre a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engorday. El reconeixement comptarà amb la participació del comunicador català Antoni Bassas, així com amb l’actuació del duo de cordes de l’ONCA i altres músics amb qui Lliteras havia col·laborat durant la seva trajectòria professional.

El comunicador andorrà, ‘alma mater’ del programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra va morir de forma sobtada l’octubre del 2020. L’òbit va causar una profunda commoció en el món del periodisme del Principat però també en tota la societat. Des de llavors, s’ha destacat la seva trajectòria professional i, tot just la setmana passada es va entregar el premi que porta el seu nom. Ara, es prepara un nou homenatge.

Una imatge d'Àlex Lliteras al costat del micròfon.

Relacionat

Commoció per la mort d'Àlex Lliteras

Serà organitzat per l’APCA i tindrà lloc el pròxim 19 de novembre, a partir de les set de la tarda. La sala Prat del Roure acollirà un acte que tindrà diverses parts. En primer lloc, es preveu una xerrada del periodista català Antoni Bassas, centrat en la ràdio matinal. També hi participarà Pere Cerón, company de Lliteras en diferents etapes professionals.

La música una altra de les passions de qui fou presentador del programa matinal d’RNA també estarà present. Hi haurà una actuació del duet de cordes de l’ONCA, amb Àlex Arajol i Elias Porter i de David Sanz i Bikimel, artistes que havien col·laborat amb Lliteras durant la seva llarga trajectòria professional i que tocaran peces musicals íntimament lligades al periodista. L’acte estarà conduït i presentat per la també periodista i membre de l’associació Cristina Orduña.

Àlex Lliteras ha estat un dels comunicadors més rellevants de la ràdio andorrana, conductor durant 18 anys del programa matinal ‘Ara i Aquí’ d’RNA. Al canal públic també va ser la cara visible dels debats electorals, les entrevistes a candidats o els especials de les eleccions, tot i que als seus inicis va destacar com a periodista esportiu, especialment en el món del bàsquet. En l’àmbit de la premsa esportiva, va exercir als rotatius ‘Informacions Diari’ i ‘Diari d’Andorra’. En aquest darrer mitjà també hi va col·laborar com a columnista i va formar part de l’equip fundacional de l’emissora del mateix grup de comunicació, Andorra7 Ràdio. També va ser soci fundador de l’APCA i membre de la junta directiva de l’entitat, el 2017.

L’acte és obert, però caldrà fer reserva prèvia via correu electrònic. També es preveu emetre’l via streaming a través de la web d’RTVA.

Etiquetes

Comentaris

Trending