Núria Erola ha estat l’andorrana millor classificada a la final de la Lliga del Paraulògic

La professora de l’escola de segona ensenyança d’Ordino ha acabat 20a al rànquing general amb 761 punts, en una prova que també ha comptat amb la participació d’Erika Colomer, Sara Miró, Laia González de Alaiza i Gerard Solanelles

Tots els participants de la final de la Lliga del Paraulògic, a l'escenari del Poliorama.
Tots els participants de la final de la Lliga del Paraulògic, a l'escenari del Poliorama. Tremenda

El Teatre Poliorama de Barcelona ha acollit aquest dissabte la gran final de la segona edició de la Lliga del Paraulògic, el joc digital que gestiona Vilaweb i que serveix com a referència per dinamitzar la llengua catalana. Els sis andorrans classificats per aquesta fase han tancat la seva participació amb bona nota, amb Núria Erola com a millor classificada en la vintena posició d’una competició que ha tingut una durada de tres mesos, i ha comptat amb prop de 8.000 inscrits arreu dels Països Catalans.

En un ambient distès i alhora festiu, el primer classificat d’aquesta segona edició ha estat el barceloní Javier Andrés (47 anys), que s’ha imposat a l’últim moment després d’un cara a cara molt ajustat amb Antoni Rúbies (17 anys), el segon classificat i guanyador de la primera edició. Finalment, el tercer lloc l’ha ocupat Aina Vicens (49 anys), de la localitat mallorquina de Felanitx.

El lingüista Pau Vidal, donant la benvinguda al públic i explicant les instruccions de la final.
El lingüista Pau Vidal, donant la benvinguda al públic i explicant les instruccions de la final.

L’acte, conduït pel lingüista Pau Vidal i la còmica Maria Rovira (Oye Sherman), ha combinat moments de competició amb activitats pensades per al públic assistent, mentre els finalistes han posat a prova el seu domini del català en proves de vocabulari i agilitat mental. Per a Susanna Sanna, l’única classificada de l’Alguer -última classificada-, el Paraulògic “és una manera per estar una mica més lligats amb la llengua catalana. És fantàstic, estar aquí amb vosaltres és un somni per mi”.

D’entre els andorrans, Núria Erola ha estat la millor posicionada i ha acabat en vintena posició amb 761 punts, mentre que els següents al rànquing han estat Laia González de Alaiza (25a posició), la guanyadora de la semifinal andorrana Erika Colomer (34a), Sara Miró (37a) i Gerard Solanelles (50è). Colomer ha estat qui ha valorat la final en acabar el concurs: “A diferència de l'any passat, aquesta vegada estava força tranquil·la i me n'he sortit prou bé, però el nivell era altíssim! Hem començat fent una partida de prova per veure si tot funcionava correctament i allà ja he vist que no hi tenia res a fer”, confessa, fent valdre el nivell i la competitivitat de la prova.

Imatge zenital d'una de les proves.
Imatge zenital d'una de les proves.

Colomer també ha remarcat la importància d’una iniciativa com aquesta per a la llengua catalana: “Personalment, aplaudeixo aquesta iniciativa per dos motius: d'una banda, hi pot participar tothom, és una competició lingüística, però en forma de joc, de manera que arriba a qualsevol persona independentment dels seus estudis o de la seva professió (jo, per exemple, soc infermera; res a veure amb les llengües). I de l'altra, crea un sentiment d'agermanament entre els diferents territoris de parla catalana, i això és molt bonic”, han estat les seves paraules en acabar la final.

Com a novetat, aquest any la final ha comptat amb quatre “ruscs” diferents, i no només un. Els tres primers, el Javier, l’Antoni i l’Aina han lluitat per aconseguir el títol d’entre els 71 millors jugadors de la competició en els “ruscs” de 15 minuts cada un. La final ha posat a prova la rapidesa, la creativitat i el domini del català dels participants, amb moments d’interacció amb el públic i jocs lingüístics com el “Mot-li!” i el “Minimots”, que han aportat dinamisme i pels que alguns espectadors han marxat a casa amb un obsequi.

Javier Andrés, Antoni Rúbies i Aina Vicens han estat els tres primers classificats.
Javier Andrés, Antoni Rúbies i Aina Vicens han estat els tres primers classificats.

Els tres guanyadors s’han emportat un lot de productes de Paraulògic, una subscripció anual a VilaWeb i una capsa-regal de Fem País, com a reconeixement al seu esforç i dedicació. La jornada ha comptat amb la presència de 400 persones, que han pogut gaudir de l’emoció de la competició i de l’entreteniment pensat per a tota la família.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending