Mor l’arquitecte autor de la façana i l’atri de l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes

Jordi Bonet, que va dirigir durant 25 anys les obres de la Sagrada Família de Barcelona, va projectar també l’edifici d’oficines Crèdit Centre

Jordi Bonet Armengol ha mort aquesta passada matinada.
Jordi Bonet Armengol ha mort aquesta passada matinada. ARXIU

L’autor de la façana i l’atri de l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes, l’arquitecte Jordi Bonet Armengol, ha mort aquest dimarts als 97 anys després d’una llarguíssima i brillant trajectòria professional que, sobretot, el va portar a dirigir durant 25 anys (1987-2012) les obres de construcció de la Sagrada Família de Barcelona. A Catalunya, i per al catalanisme, era una patum del món arquitectònic.

Al Principat, a principi dels anys de la dècada de 1980, va dirigir les obres de reforma constructiva de l’església escaldenca. Es va encarregar de dur a la realitat el projecte que el 1956 havia redactat Josep Danès. I hi va projectar algunes millores sobretot reflectides, s’ha dit, en la façana i l’atri. El de Sant Pere Màrtir no ha estat l’únic temple en què ha intervingut.

Més enllà de la Sagrada Família -el pare de Bonet va ser un col·laborador directe d’Antoni Gaudí-, Bonet va projectar, entre altres, les esglésies de Sant Medir, a Barcelona, de la Mare de Déu de Montserrat, a Badalona, o de Santa Maria de la Fortesa, a Piera. També va dissenyar el monestir de Sant Benet de Montserrat. Evidentment, Bonet Armengol no només va participar en obra religiosa. També va treballar en obra civil de diferent naturalesa.

En el cas d’Andorra, va ser l’autor del disseny arquitectònic de l’edifici que ocupa la seu central de Crèdit Andorrà, el Crèdit Centre que se situa a tocar de la rotonda. Habitatges privats, hotels, escoles o, entre altres, l’Auditori Pau Casals, a Sant Salvador del Vendrell, són alguns dels altres camps arquitectònics on Jordi Bonet va deixar petjada.

Comentaris

Trending