Mor als 100 anys el conegut compositor de sardanes Jaume Casadevall

Pare del president del Consell Superior de la Justícia, va composar més d'un centenar de peces musicals

Casadevall, al centre de la fotografia entre Antoni Albós i Francesc Badia.
Casadevall, al centre de la fotografia entre Antoni Albós i Francesc Badia. Altaveu

El popular compositor de sardanes, Jaume Casadevall ha mort a Andorra. Pare del president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric i de  Josep, l'advocat i expresident de la secció tercera del Tribunal Europeu de Drets Humans, Casadevall va ser trompetista de les formacions gironines Popular i Valsar. Residia a Encamp, on va dirigir la coral de la Gent gran. L'Agrupació Sardanista la Grandalla d'Encamp li va atorgar el guardó la Grandalla d'Argent. 

Durant la 25a edició d'Andoflora a la Massana cantar per primera vegada de la sardana 'Comapedrosa', composta per ell amb lletra de la seva filla Trini i que va ser interpretada per la coral de les Orenetes i la coral Sant Antoni. L'any 2014 va rebre el premi Àgora Cultural. Casadevall també és l'autor de la popular sardana 'Més que un club' dedicada a l'FC Barcelona.

 Havia nascut l'any el 30 de novembre del 1919 a la població gironina de Cornellà de Terri. La vetlla es farà a partir d'aquest dimarts al tanatori d'Encamp i el funeral tindrà lloc el mateix dimarts a les quatre de la tarda a l'església de Santa Eulàlia de la parròquia encampadana. Va ampliar el ventall musical andorrà amb composicions com 'Els goigs a Santa Cecília d’Encamp','El riu Valira', 'Mare', i “Andorra”. Va composar més de 100 peces. Va compaginar la feina de rellotger amb la composició musical.

Etiquetes

Comentaris

Trending