Un llibre recull les principals mostres de l’art de la pedra seca a Andorra

L’obra, amb fotografies de Jaume Riba i textos de Pedro Azara, ha estat editada per Cal Pal i es posarà a la venda a partir de dimecres

El libre sobre la pedra seca.
El libre sobre la pedra seca.

 ‘Primera pedra; la pedra seca a Andorra’. És el títol del llibre editat per Cal Pal, que amb fotografies de Jaume Riba i textos de l’arquitecte Pedro Azara recull imatges sobre aquest tipus d’edificacions al país. L’obra ha estat presentada aquest dimarts i es posarà a la venda a partir del dimecres.

Es tracta d’un llibre de gran format i molt visual a través del qual es pot descobrir els orígens d’Andorra fent un viatge a través de les construccions de pedra seca que encara es conserven al país. L’obra ha estat possible gràcies a la selecció que s’ha fet entre els centenars d’imatges que en els darrers anys ha realitzat Riba arreu del Principat, visitant els indrets on s’hi troben aquest tipus d’edificacions.

La publicació, editada per Cal Pal, s’ha presentat als jardins de la casa amb la presència de l’autor, Pedro Azara, que també és professor d’Estètica i Teoria de les Arts. En l’acte també hi ha participat la historiadora d’art, Natàlia Chocarro, que ha coordinat l’obra. “Preservar el patrimoni artístic i cultural, conèixer-lo, analitzar-lo i prendre’n consciència de la seva significació, ens va dur a elaborar el llibre” ha explicat.

A la presentació hi han estat presents, entre altres, Xavier Llovera, director de Patrimoni Cultural, les ministres de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, així com una representació del comú d’Ordino encapçalada pels cònsols Josep Àngel Mortés i Eva Choy.

Etiquetes

Comentaris

Trending