El llibre “Aquella colla de fills del 68”, de Toni Rodríguez Pujol, arriba a Andorra

La novel·la explica l'evolució ètica i moral d’un grup d’antics estudiants antifranquistes, els quals també protagonitzen les dues novel·les anteriors de l’autor

La portada del llibre
La portada del llibre Intermèdia Comunicació

Després d'una primera presentació presencial a Llívia (Cerdanya) i una altra en línia a càrrec dels escriptors Rafael Nadal i Biel Mesquida, “Aquella colla de fills del 68”, de Toni Rodríguez Pujol, ha iniciat la seva distribució i venda al Principat d‘Andorra de la mà de la Llibreria la Puça, situada a la capital del país.

La novel·la explica l'evolució ètica i moral d’una colla d’antics estudiants antifranquistes, contemporanis del maig francès de 1968, finalment enfrontats per interessos no especialment revolucionaris, un cop arribats a l'edat madura. La Colla també protagonitza les dues novel·les anteriors de l'autor (Quatre Carpetes Marrons i La Cinquena Carpeta, editades per Leqtor i RBA).

Com a teló de fons, l’autor situa l’acció en l’anomenada “Intifada del Besòs”, un conflicte real iniciat a les 6 del matí del dia 25 d'octubre de 1990, quan treballadors de Ginés i Navarro van ser apedregats en un barri marginal de Sant Adrià de Besòs mentre aixecaven la tanca d’unes obres “maleïdes pels veïns”. El xoc d'interessos entre polítics locals, màfies marselleses i patriarques gitanos havien acabat incendiant aquella ciutat d’immigrants de segona generació deixada de la mà de Déu, mentre “la gent guapa” de Barcelona només tenia ulls per a la propera inauguració dels Jocs Olímpics.

Toni Rodríguez és periodista, coneixedor directe d’aquells fets, i va fundar Intermèdia Comunicació l’any 1990, gairebé el mateix dia que esclatava aquella primera guerrilla urbana en territori metropolità, on també s’estrenava la primera promoció de Mossos d’Esquadra.

Etiquetes

Comentaris

Trending