Licitats els treballs per consolidar el pont de la Margineda

La part dreta reposa damunt de sediments al·luvials força inestables i consistents en diferents nivells de graves que, a l’estar exposades a les aigües superficials i a les de subsòl provinents del riu, es degraden

El pont de la Margineda.
El pont de la Margineda. Altaveu

El Govern ha aprovat la licitació dels treballs de consolidació estructural de l’estrep dret del pont de la Margineda. De manera general, el pont manté un bon aspecte i no presenta lesions que a priori es poguessin qualificar d’importants, però tot i això cal actuar sobre el marge dret del pont. Aquest reposa damunt de sediments al·luvials força inestables i consistents en diferents nivells de graves que, a l’estar exposades a les aigües superficials i a les de subsòl provinents del riu, es degraden.

Els treballs licitats tenen per objectiu protegir el fonament de l’erosió local i la soscavació. Es planteja construir una barrera de micropilots al voltant de l’estrep del pont, sense tocar-lo, de forma que el terreny on carrega l’estructura quedi confinat dins d’aquesta barrera, descartant així l’opció visualment intrusiva sobre el bé cultural.

Les intervencions, tot i que són específiques per a les zones afectades, s’han pensat d’una forma planificada i integral sense perdre de vista la conservació del conjunt, ja que és un bé d’interès cultural (BIC) inscrit en la seva totalitat a l’Inventari general del patrimoni cultural, secció primera de la Llei 9/2003 del patrimoni cultural d’Andorra, en la categoria de monument.

El concurs és nacional i amb modalitat ordinària i les empreses tenen temps fins al 20 d’agost per presentar les ofertes. El plec de bases es podrà descarregar de manera gratuïta a la pàgina web www.tramits.ad o www.e-tramits.ad (enllaç Edictes i plecs de bases), i als qui prefereixin recollir-lo al Servei de Tràmits se’ls entregarà en una clau de memòria o bé en paper.

Etiquetes

Comentaris

Trending