La segona edició de 'La cultura no s’atura' suma 50 propostes amb més de 100 artistes i creadors

Com en la primera edició, les activitats engloben els principals sectors i s'han designat cinc coordinadors per seleccionar i programar els actes de cada àmbit

Comentaris

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva durant la presentació dels actes de 'La Cultura no s'atura'.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva durant la presentació dels actes de 'La Cultura no s'atura'. SFGA/ C.ESTEVE

La segona edició de 'La cultura no s’atura' suma 50 propostes i implica més de 100 artistes i creadors de totes les disciplines (actors, escriptors i poetes, músics i intèrprets, cineastes, ballarins, escenògrafs, directors de teatre, de cinema i de dansa, pintors, escultors i fotògrafs...). A més, també s’afegeixen una dotzena d’empreses del sector de la indústria cultural entre galeries d’art, productores audiovisuals, editorials, llibreries, empreses de comunicació cultural i els Cinemes Illa Carlemany. Aquesta edició compta amb tots els comuns.

Després de la bona acollida de la primera edició, el programa d'activitats 'La cultura no s'atura' torna amb un nou i variat ventalls de propostes repartides per tot el territori. Com a novetat, el comú d'Escaldes-Engordany s'uneix al ministeri de Cultura i Esports i a la resta  de corporacions locals per a l'organització conjunta de la programació, amb l'objectiu de contribuir a dinamitzar la vida cultural andorrana.

Com en l'edició anterior les activitats engloben els principals sectors i s'han designat cinc coordinadors per seleccionar i programar les propostes de cada àmbit. Són Toni Gibert (música), Maria Cucurull (editorial), Txell Díaz (arts escèniques), Paul-Alexandre Nicolas (arts plàsttiques) i Hèctor Mas (audiovisuals). Les activitats s'iniciaran el pròxim dia 30 fins al 27 de març amb nou concerts, vuit actes literaris, 11 d'arts plàstiques, nou d'arts escèniques i 10 audiovisuals. Tots els actes tindran lloc amb el seguiment estricte de les mesures de protecció establertes pel ministeri de Salut en cada moment. Es distribuiran 5.000 programes i hi haurà un vídeo promocional que es difondrà en cinema, xarxes socials i You Tube.

"Un any més, hem traspassat les fronteres de la gestió cultural per assumir una competència compartida en la programació de les activitats, gràcies a la disponibilitat de les administracions implicades”, ha ressaltat Riva durant la presentació de la nova programació. La cònsol menor d'Ordino, Eva Choy ha destacat la importància de la coordinació entre les administracions per a la programació cultural i s’ha mostrat satisfeta que la segona edició pugui comptar amb la implicació dels set comuns.

Entre la cinquantena d'actes destaca l'homenatge que es farà a Rosa Mari Sorribes amb la projecció de la pel·licula del seu marit Jordi Gigó 'La perversa caricia de Satán' de l'any 1976. Aquesta activitat es realitzarà el 20 de gener al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. El pressupost de la segona edició estarà al voltant dels 150.000 euros que aportaran Govern i els comuns. La xifra inclou els actes i la campanya de comunicació.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending