Jornades de portes obertes per celebrar el Dia internacional dels museus

El pròxim 18 de maig als diferents equipaments culturals se celebraran múltiples activitats per donar a conèixer el patrimoni a la ciutadania i celebrar la data assenyalada

Comentaris

Cartell del Dia dels museus.
Cartell del Dia dels museus.

El pròxim 18 de maig se celebra el Dia internacional dels Museus (DIM), una jornada festiva per obrir aquests equipaments culturals als ciutadans i, així, compartir el patrimoni que s’hi custodia. El DIM està encapçalat per l’ICOM, el Consell Internacional de Museus, i enguany el lema és ‘Museus, sostenibilitat i benestar”. Així mateix, per celebrar la data assenyalada es desplegaran múltiples activitats a les instal·lacions del país.

En el cas dels museus gestionats pel Govern, romandran oberts de forma gratuïta al18 de maig. Concretament, ho estaran la Casa de la Vall, el Museu Casa d’Areny-Plandolit, el Museu Postal, l’exposició de màgia de l’Era del Raser, el Museu Casa Rull, la Farga Rossell, el Museu Nacional de l’Automòbil i l’Espai Columba. A més, s’oferirà una xerrada a càrrec d’Alba Pamplona, a les 19:00h a l’Espai Columba. Sota el títol ‘El bestiari romànic, lectio moralis’, s’emmarcarà en la segona edició de les Jornades d’art romànic, que inclouen múltiples propostes per descobrir aquest patrimoni.

Així mateix, la resta de museus del país també se sumen a la cita, amb l’obertura de forma gratuïta del Museu de la Moto i Espai Galobardes, Casa Cristo, MW Museu de l’Electricitat, Cal Pal, Bici Lab, Sala Sergi Mas i Museu Carmen Thyssen. En aquest últim cas l’entrada serà per l’exposició ‘Khrôma: l’univers emocional del color” i inclou també l’assistent de visita amb la proposta dels diferents recorreguts possibles.

A més, el MW Museu de l’Electricitat ofereix una visita teatralitzada anomenada ‘FHASA, la llum de la seva llar’ a càrrec de les Il·luminades, que son Cristina Pericas, Iris Orriols i Anna Mangot, el dissabte 20 de maig a les 19:30h. El Bici Lab, d’altra banda, suma una altra activitat amb visites a la ‘cova d’Alí Babà’ del 18 al 21 de maig, a les 12:00h i a les 16:00h.

Finalment, i coincidint amb el 18 de maig, la Sala Sergi Mas inaugura una nova exposició sota el títol ‘Clixé de Canòlich’. Es tracta d’un recorregut íntim per més de cent fotografies particulars inèdites de Canòlich, des del 1900 al 1999, acompanyades dels aparells fotogràfics amb què podrien haver estat fetes. Les càmeres formen part de la col·lecció de Fernando Herrador d’Aixirivall.

Etiquetes

Comentaris

Trending