Jaume Riba obre la temporada a la sala d’exposicions de Govern

Un recull amb 145 imatges del fotògraf es podrà visitar a la instal·lació fins al 14 de maig, selecció que permet apropar-se a l’obra de l’artista en els seus diferents vessants: paisatges, natura, viatges i avantpassats

Comentaris

Jaume Riba, durant el seu discurs en l'acte d'inauguració escoltat per Sílvia Riva.
Jaume Riba, durant el seu discurs en l'acte d'inauguració escoltat per Sílvia Riva. SFGA/ C.ESTEVE

La sala d’exposicions inaugura temporada. Aquest 2023 ho fa amb la mostra ‘Jaume Riba. Caminant’, que repassa la trajectòria de l’artista, especialitzat a captar la realitat del territori i les persones andorranes. Les seves obres es podran contemplar a l’edifici ubicat al Parc Central fins al proper 14 de maig.

“Després d’anys de fotografiar paisatges, persones, rius, flors, valls i muntanyes, costums, vivències, territoris i espais, avui tenim el privilegi d’ensenyar el millor i més representatiu de l’obra de Jaume Riba, en una mostra que traspua l’amor irreductible que pel país, la natura i les persones”, ha volgut destacar la ministra de Cultura, Sílvia Riva durant l’acte que ha servit per inaugurar l’exposició. També ha defensat que l’artista i les seves imatges són “referència” i que la selecció escollida permet tenir “la visió més personal de la seva obra”, incloent-hi alguna d’inèdita.

Comissariada per Natàlia Montané, amb la col·laboració de Dúnia Ambatlle i Jordi Batlle, la mostra s’emmarca dins del cicle ‘Trajectòries’, creat per retre homenatge a autors consolidats al país. En total, l’exposició consta de 145 imatges que s’han agrupat en quatre àmbits: els paisatges, l'abstracció de la natura, els viatges i els nostres avantpassats.

A la mostra es poden veure paisatges d'Andorra fets a les quatre estacions de l’any, que posen en relleu la bellesa i el ric patrimoni natural del país. Tot seguit, i a l’oposat del primer àmbit, l’autor, tancant la focal, revela tot un món amagat a primer cop d’ull. Es pot descobrir així un món petit que es fa gran, minimalista i abstracte, ple de petits detalls i formes que sorprendran.

Continua l'exposició amb imatges fetes al llarg dels viatges que ha fet el fotògraf, que confirmen el nexe entre les diferents cultures i pobles que habiten aquest món. Finalment, l’exposició es clou amb un recull de fotografies fetes per l’autor que des dels seus inicis ha mostrat un especial interès per a tota una generació de dones i homes del país, una conversa directa amb el passat i un testimoni essencial per entendre Andorra.

L’exposició estarà oberta al públic fins al proper 14 de maig. L’entrada és gratuïta i l’horari de la sala és de dimarts a diumenge al matí, de 10 a 13 h i de 15.30 a 20 h.

Etiquetes

Comentaris

Trending