Irina Robles dirigeix l’espectacle medieval ‘Cercamón’ que compleix el seu 25è aniversari

Es representarà aquest divendres i dissabte a les ruïnes de Costoja, a les deu de la nit i amb entrada lliure

Representació de 'Cercamón'.
Representació de 'Cercamón'.

Les ruïnes de Costoja acolliran aquest divendres i dissabte de l'espectacle medieval 'Cercamón', basat en la novel·la del mateix títol de l'escriptor de la Seu d'Urgell Lluís Racionero. La representació esrtà dirigida per Irina Robles i produïda per Puc Fer Teatre, es farà els dos dies a les deu de la nit i tindrà entrada lliure.

 

L'espectacle arriba al seu 25è aniversari. Per aquest motiu, s'efectuarà una mirada retrospectiva a la seva història i s'hi homenatjarà les persones que han participat activament en el projecte. Es calcula que hi han pres part més de 200 actors, músics, cantants, tècnics i personal de suport.  La dada posa de manifest el caràcter popular i obert de l'obra i el seu arrelament al territori. Una altra xifra destacable és la dels espectadors, que superen els 6.000. Tot plegat ha convertit 'Cercamón' en un referent de la programació cultural d’estiu al Pirineu.

L'escenari triat -Costoja-  és el lloc on van ser enterrats el vescomte Arnau de Castellbò i la seva filla Ermesenda i on Lluís Racionero clou la novel·la que serveix de base al muntatge. És un relat apassionant sobre el món dels trobadors. Durant aquests 25 anys hi ha hagut tres escenaris diferents: Costoja, Vilamitjana  i Castellbò. A Costoja es va representar entre els anys 1997 -el de l’estrena- i 2002. El 2003 es va traslladar al poble de Vilamitjana, on hi va romandre ininterrompudament fins el 2013, per tornar a Costoja el 2014 i el 2015. L’any següent, el 2016, es va fer a Castellbò. A partir d’aleshores, es va passar a escenificar cada dos anys, novament a Costoja, tot i que, a causa de la pandèmia, les representacions del 2020 es van haver d’ajornar fins al 2021.

Irina Robles està vinculada a 'Cercamón' des de l'any 2018. Sempre vinculada al món de les Arts Escèniques i la cultura popular del Principat, ha estat la directora artística de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) durant dos anys i coordinadora de la 14a i 15a Mostra de teatre jove d’Andorra. Ha dirigit espectacles populars com ara 'El Pessebre Vivent d’Engordany' o 'Els Pastorets' de Sant Julià de Lòria i dirigint a diferents companyies del país. Ha treballat com a actriu sota la direcció de Carme Portacelli, Joan Castells, Ester Nadal, Antonio Simón i Ivan Beltran entre d’altres, en espectacles que s’han pogut veure a Andorra, Barcelona i Foix.

Etiquetes

Comentaris

Trending