El Gran Premi Musical Lauredià reunirà els 36 finalistes escollits entre els 89 inscrits

Tindrà lloc del 14 al 17 d'aquest mes a l'Auditori Claror i comptarà amb instruments de corda, vent, piano i veu

Comentaris

Mireia Codina, Roser Palomero i Josep Majoral després de la presentació del premi aquest dimarts.
Mireia Codina, Roser Palomero i Josep Majoral després de la presentació del premi aquest dimarts. B.N.

Sant Julià de Lòria acollirà el Gran Premi Musical Lauredià entre els dies 14 i 17 d'aquest mes d'octubre. Hi participaran els 36 finalistes menors de 35 anys escollits per un jurat a Itàlia d'entre els 89 inscrits de 22 països. El primer premi està dotat amb 10 mil euros, el segon amb 2 mil i el tercer amb mil.

L'escenari serà l'Auditori Claror i hi haurà instruments de corda i vent, piano i veu. La sessió de dissabte a la tarda estarà oberta al públic amb un aforament del 70%. El dia 15 tindrà lloc l'acte de benvinguda i tots els participants hauran de complir amb els protocols de sanitat. El cònsol major, Josep Majoral ha destacat l'alta participació ja projecció de la parròquia a l'exterior. "Aquest premi s’emmarca en l’esforç que la parròquia de Sant Julià de Lòria vol fer per obrir-se a l’esfera internacional en matèria cultural. De tot el món podem aprendre maneres d´ entendre i de fer música.  Aquesta és un factor de unió entre cultures; el llenguatge musical és universal. Amb la música ens podem entendre i de retruc obrir les fronteres intel·lectuals de cada un de nosaltres".

El jurat estarà format per set integrants i entre ells, Gerard Claret, Josep Maria Escribano o Miriam Manubens. La presidenta del concurs, Roser Palomero, ha dit que "Sant Julià de Lòria impulsa una nova iniciativa cultural que mereix un llarg recorregut". Ha destacat que entre els finalistes també hi ha grups i, per tant, "el desplegament de gent serà bastant important". Els intèrprets són procedents de països tan diversos com Rússia, la Xina, Corea del Sud, el Japó, Itàlia, França, Espanya, Portugal, el Regne Unit, Lituània, Finlàndia, Xile i Bolívia.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending