El festival de teatre al carrer de Sant Julià s’internacionalitza mantenint l’aposta per la qualitat

La segona edició que es farà del 6 al 8 d’octubre comptarà amb companyies del Regne Unit i Alemanya mentre que l’espectacle inaugural anirà a càrrec de Jaume Torra, director de l’Esbart Laurèdia

Comentaris

Laura Rogé, directora de Cultura; Manoli Perpiñán directora executiva del Festac; Sònia Carrillo, consellera de Cultura; i Sergi Vallès, director artístic.
Laura Rogé, directora de Cultura; Manoli Perpiñán directora executiva del Festac; Sònia Carrillo, consellera de Cultura; i Sergi Vallès, director artístic. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria acollirà del 6 al 8 d'octubre la segona edició del Festac, el festival de teatre al carrer. Sergi Vallès s'incorpora com a director artístic i hi haurà muntatges del Regne Unit i Alemanya, a banda dels catalans i els andorrans. Les companyies nacionals tenen temps fins el 17 de juny per presentar les seves propostes. El pressupost és de 22.500 euros i hi haurà espectacles per a tots els publics i el primer d'ells que inaugurarà el certamen anirà a càrrec de Jaume Torra, director de l'Esbart Laurèdia.

Sergi Vallès, exdirector de 'Els Pastorets' i professor del Trivium, ha afirmat que "el festival continua apostant per la qualitat i no per la quantitat". Així, si a la primera edició hi ha haver set companyies és possible que aquest any el nombre no augmenti massa tot i que ha reconegut que "el circuit dels espectacles de carrer és enorme". Vallès s'ha mostrat molt satisfet per participar en el festival agafant el relleu de Juanma Casero. "“Quan vaig rebre la trucada, el primer que va fer és dir sí, i ara parlem del projecte”, ha explicat al mateix temps que ha expressat la seva alegria per tornar a treballar a Andorra.

Enguany hi col·laboren el comú lauredià i el ministeri de Cultura i Esports però per Vallès "és fonamental promoure també la iniciativa privada". Amb les seves aportacions, el festival es podrà consolidar  i celebrar moltes més edicions. 

Manoli Perpiñán continua com a directora artística i assegura que el Festac serà una ocasió per veure espectacles nous de carrer. Hi haurà una excepció, però, que seran dues produccions catalanes que ja s'han estrenat però que no han efectuat massa representacions. Després de fer una valoració de la primera edició, Perpiñán ha reconegut que "sempre hi ha coses a millorar", com és el cas del temps d'espera entre un espectacle i un altre, per la qual cosa l'objectiu d'aquest any és esmenar aquest tipus de desajustaments.

La consellera de Cultura del comu, Sònia Carrillo s'ha mostrat convençuda d’aquest projecte que porta el teatre a diversos indrets de la parròquia i "el que volem és que aquell cap de setmana la gent baixi a Sant Julià”. La iniciativa, oberta a totes les companyies teatrals d’arreu, compta amb una estructura executiva sòlida i formada per professionals experimentats en el desenvolupament de projectes similars. Pel que fa a les companyies andorranes que hi vulguin prendre part, han d'enviar un correu electrònic a infofestac@gmail.com des d'aquest dimecres i fins el 17 de juny.

El Festac busca ser un espai d’exhibició en l’àmbit de les arts escèniques i la música i la seva programació anirà dirigida al públic familiar, infantil i adult i comptarà amb espectacles de petit, mitjà i gran format i espectacles itinerants. 

Comentaris (1)

Trending